ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου – Αυξημένη η όρεξη των επενδυτών για ρίσκο

Αιτία για την άνοδο των τιμών, η αυξημένη ζήτηση και τα μειωμένα αποθέματα αργού λόγω προβλημάτων παραγωγής στον Κόλπο του Μεξικού

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, διευρύνοντας τα ισχυρά κέρδη κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς η ζήτηση αυξάνεται και τα αποθέματα αργού μειώνονται, με το διπλό πλήγμα από τυφώνες στον Κόλπο του Μεξικού να εμποδίζει την παραγωγή.

Παράλληλα, η αγορά βρίσκει στήριξη από τη διάθεση των επενδυτών για επιστροφή στα περιουσιακά στοιχεία με ρίσκο, καθώς μειώνονται οι ανησυχίες για πιθανή χρεοκοπία της κινεζικής Evergrande και της συνακόλουθης κρίσης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI ενισχύθηκε κατά 13 σεντς ή 0,2 στα 72,36 δολ/βαρέλι νωρίτερα, ενώ το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ ενισχύθηκε κατά 17 σεντς ή 0,2% στα 76,36 δολ/βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια ενισχύθηκαν 2,5% μετά τα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών ενέργειας ότι τα αποθέματα αμερικανικού αργού μειώθηκαν κατά 3,5 εκατ. Βαρέλια στα 414 εκατ. Βαρέλια την εβδομάδα έως και τις 17 Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018.

Σύμφωνα με την ANZ Research, η ψυχολογία της αγοράς ενισχύεται και από τις ολοένα αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου.

Διαβάστε ακόμη:

Κινεζικό σχέδιο κυριαρχίας στα ευρωπαϊκά λιμάνια – «Πάτησαν» και στο Αμβούργο

Θεσσαλονίκη: 200 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πακέτο της ΒΙΠΕ Καλοχωρίου

Accenture: Οι κίνδυνοι για τις επιχειρήσεις που αξιοποιούν το cloud μόνο για μειώσουν το κόστος

ΠΗΓΗ NEWMONEY