ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εννέα μήνες μετά, ο Σεβαστής διαψεύδει τον εαυτό του (video)

Αύριο στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι θεσμών για να τοποθετηθούν επί του σχεδίου νόμου του Λευτέρη Αυγενάκη. Τι θα παρακολουθήσουμε; Ότι και πριν από εννέα μήνες, στην ίδια αίθουσα με τους ίδιους πρωταγωνιστές.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Για να το πάρουμε από την αρχή. Αυτό που δε θέλουν οι ομοσπονδιάρχες (και δεν αναφέρομαι μόνο στους προέδρους) είναι ήδη νόμος του κράτους από το Νοέμβριο του 2019. Ο παραλογισμός κάποιων από ότι φαίνεται δεν έχει όρια και πιστεύοντας πως αν επαναλαμβάνουν διαρκώς τα ίδια και τα ίδια ενδεχομένως να πετύχουν την ανατροπή νόμου ή υφυπουργού.

Επειδή κάποιοι έχουν επιλεκτικά… κοντή μνήμη, ας θυμηθούμε τι είπε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής στις 11 Νοεμβρίου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων. Και για να μην υπάρξουν πάλι παρερμηνείες παραθέτουμε και το βίντεο της αυτούσιας ομιλίας του Βασίλη Σεβαστή.

Τι έλεγε τότε ο Σεβαστή και τι έπραξε τους εννέα μήνες που ακολούθησαν

Στο 03:28 του βίντεο αναφέρει: «Δεν είναι το μοντέλο της ΔΟΕ για τις αθλητικές ομοσπονδίες. Το μοντέλο της ΔΟΕ με τα 70 χρόνια και όλα τα υπόλοιπα είναι για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η δική μας η διεθνή ομοσπονδία έχει θητείες, έχει καθιερώσει τη μη αναδρομικότητα, πρόσφατα άλλαξε το καταστατικό στις θητείες και υπήρξε μεταβατική διάταξη, θα σας τα καταθέσω, έδωσε σε όσους είχαν συμπληρώσει τον Οκτώβρη τα προβλεπόμενα όρια, άλλες δύο θητείες και σε καμία περίπτωση και σε κανένα επίπεδο, δεν έχει όρια θητειών».
Από τότε μέχρι σήμερα, ο ΣΕΓΑΣ σε αντίθεση με όσα είπε στην επιτροπή ο Σεβαστής, έχει συνυπογράψει όλες τις ανακοινώσεις τις ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που επαναλαμβάνουν διαρκώς τα περί Ολυμπιακής Χάρτας. Επίσης θυμίζουμε ότι το Sportsfeed απευθύνθηκε στην παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (World Athletics) για διευκρινίσεις περί το νόμου και η απάντηση που λάμβαμε και έχουμε δημοσιεύσει είναι ότι σύμφωνα με το καταστατικό της World Athletics «ο νόμος του κράτους της εκάστοτε εθνικής ομοσπονδίας, υπερισχύει του καταστατικού της παγκόσμιας ομοσπονδίας». Δηλαδή, η WA δε θα παρέμβει ποτέ στη νομοθεσία κάποιου κράτους. Αντιθέτως παρεμβαίνει στις ομοσπονδίες όταν αποδειγμένα υφίσταται διαφθορά ή συγκάλυψη ντόπινγκ, όπως ακριβώς έπραξε με τη Ρωσία.

Στο 06:07 του βίντεο αναφέρει: – «Υψηλή προστασία και έλεγχος για τα οικονομικά».
O γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ κάνει λόγο για έλεγχο στα οικονομικά, αλλά αυτή τη στιγμή αθλητές (κυρίως) και προπονητές παραμένουν απλήρωτοι από το Μάρτιο οι περισσότεροι (οι υπάλληλοι του ΣΕΓΑΣ είναι σε καθεστώς αναστολής και πληρώνονται από το κράτος, εκτός επιχορήγησης) γιατί ο ΣΕΓΑΣ αρνείται να μπει στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Στο 06:17 του βίντεο αναφέρει – «Εμείς δε θα το δεχθούμε. Αυτή τη στιγμή έχω στα χέρια μου ψηφίσματα από το 99% των αθλητικών σωματείων του ΣΕΓΑΣ, κοντά στα 240, από τις 16 ενώσεις, θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος με ότι ένδικο μέσο στα ελληνικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια αν περάσει ο νόμος να τον ανατρέψουμε ή να μην τον εφαρμόσουμε».
Το γεγονός πως εντός της βουλής, εκπρόσωπος θεσμού δήλωσε απροκάλυπτα πως δε θα εφαρμόσει νόμο του κράτους το αφήνω ασχολίαστο. Από κει και πέρα, έχουν περάσει εννέα μήνες και μέχρι σήμερα κανείς δεν προσέφυγε πουθενά για να ανατρέψει ένα νόμο που έχει ψηφιστεί από την ελληνική βουλή στις 19 Νοεμβρίου 2019. Έχουν βγει δεκάδες ανακοινώσεις από ομοσπονδιάρχες, η ολομέλεια της ΕΟΕ έχει ξεχάσει την Ολυμπιακή ομάδα και ασχολείται σε κάθε συνεδρίαση με το πως θα σωθούν οι καρεκλοκένταυροι, έχουν σταλεί εξώδικα στο Sportsfeed από τον γενικό του ΣΕΓΑΣ, έχουν δημιουργηθεί ψεύτικα προφίλ στα social media και ανώνυμα blogs τα οποία με κάποιο τρόπο έχουν και δημοσιεύουν non papers της ομοσπονδίας και συνεργάτες της ομοσπονδίας που έχουν έννομο (ή πιο σωστά οικονομικό συμφέρον) τοποθετούνται δημόσια αλλά επί της ουσίας μηδέν.

(Το ίδιο βίντεο έχει αναρτήσει και ο ΣΕΓΑΣ στο δικο του site στις 12 Νοεμβρίου 2019, δείτε το εδώ).

Και ο πιο άσχετος πλέον έχει αντιληφθεί πως καημός των ομοσπονδιαρχών είναι να παραμείνουν οι ίδιοι στις καρέκλες. Λίγο τους ενδιαφέρει το άθλημα τους και ακόμα λιγότερο οι αθλητές και οι προπονητές.
Ο Αυγενάκης κατέθεσε το νομοσχέδιο προς ψήφιση που έχει μέσα πολλές μεταρρυθμίσεις για τον αθλητισμό και οι ομοσπονδιάρχες συνεχίζουν και ασχολούνται με ένα νόμο που ψηφίστηκε πριν από εννέα μήνες και αφορά μόνο τους ίδιους…

ΥΓ1. Λίγη ώρα μετά τη βιαστική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ περί ανυπόστατου ρεπορτάζ του Sportsfeed που ανέφερε πως δημιουργήθηκε πρόβλημα με τη φιλοξενία του πανελλήνιου πρωταθλήματος ημιμαραθωνίου στο Σχινιά, ένας εκ των χορηγών επικοινωνίας της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ μας, λέγοντας ακριβώς αυτό που αναφέραμε, διαψεύδοντας τους συνεργάτες του στον ΣΕΓΑΣ.

ΥΓ2. Ο κύριος γενικός, γενικά έχει ξεφύγει και έχει χάσει κάθε έλεγχο γιατί διαισθάνεται πως ήρθε το τέλος μιας ολόκληρης ξεπερασμένης εποχής. Το ότι κάποιος δεν απαντά δημόσια στο χυδαίο λόγο που ο ίδιος έχει υιοθετήσει όλα αυτά τα χρόνια, αυτό δε σημαίνει ότι αδιαφορεί.

ΥΓ3. Ο Ιρλανδός νομπελίστας Τζορτζ Μπέρναρντ Σο έχει πει: «Ποτέ μην παλεύεις με τα γουρούνια γιατί εσύ λερώνεσαι και τα γουρούνια το ευχαριστιούνται».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts