ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξάρχου: «Συγκινήθηκα με τη Μαρίλεια, το άξιζε»

Η τέως κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ των 50μ πρόσθιο από το 2009, Αγγελική Εξάρχου, δίνει με μεγάλη χαρά τη «σκυτάλη» του ρεκόρ στη Μαρίλεια Δρασίδου που χθες εντυπωσίασε στο Ακρόπολις.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Το τελευταίο μήνα έχουν πέσει αρκετά ρεκόρ που παρέμεναν όρθια για περισσότερα από 10 χρόνια στην ελληνική κολύμβηση. Μεγάλα ονόματα του παρελθόντος όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Άρης Γρηγοριάδης και τώρα η Αγγελική Εξάρχου δίνουν δημόσια τα συγχαρητήρια στη νέα γενιά κολυμβητών και χαίρονται μαζί τους για την εξέλιξη του αθλήματος.

Ήταν στο επικό παγκόσμιο της Ρώμης το 2009 όταν με μαγιό τεχνολογίας η Εξάρχου είχε τερματίσει σε 31.52 στον προκριματικό των 50μ πρόσθιο. Δώδεκα χρόνια μετά η Μαρίλεια Δρασίδου στο Ακρόπολις ακούμπησε τον τοίχο σε 31.26 και πήρε το ρεκόρ μετά από μεγάλη προσπάθεια 2 χρόνων. Η Εξάρχου είχε φροντίσει να την… «εξοπλίσει» ψυχολογικά με ένα όμορφο μήνυμα πριν από τον αγώνα όπως αποκάλυψε η ίδια η Δρασίδου (εδώ), και έζησε μαζί της όλη την ένταση της κούρσας. Για την κατάρριψη του ρεκόρ η Εξάρχου δήλωσε: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στη Μαρίλεια για το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέρριψε και να πω ότι συγκινήθηκα και εγώ μαζί της γιατί πραγματικά το άξιζε. Γνωρίζω την μεγάλη προσπάθειά της και τη χειροκροτώ. Επίσης, να αναφέρω ότι η Μαρίλεια απέδειξε ότι μπορεί και υπερβαίνει τις δυσκολίες του πρωταθλητισμού και πετυχαίνει μεγάλες επιδόσεις, γεγονός που αποδεικνύει ότι θα κατακτήσει ό,τι στόχους θέσει για τη συνέχεια. Πιστεύω ότι με το επίτευγμα της Άννας Ντουντουνάκη με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και την κατάρριψη παλαιών γυναικείων επιδόσεων, τα κορίτσια της ελληνικής κολύμβησης θα καταφέρουν να ανεβάσουν και άλλο το επίπεδο».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr