ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Η προθεσμία για τις αιτήσεις – Πότε θα καταβληθεί, όροι και προϋποθέσεις (vid)

Μια εβδομάδα προθεσμία – Η αίτηση στο myΘέρμανση, ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια, πότε θα πληρωθεί το επίδομα

Συνεχίζεται η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης στην πλατφόρμα myΘέρμανση, με την προθεσμία να λήγει στις τις 11 Ιανουαρίου 2021. Συνεπώς εώς τις 11/1/21 θα είναι αποδεκτή η υποβολή στοιχείων παραστατικών για αγορές λοιπών καυσίμων θέρμανσης εκτός του πετρελαίου, που τιμολογήθηκαν από 1/10/2020 μέχρι 31/12/2020.

Εισοδηματικά κριτήρια 

  • 12.000 ευρώ για άγαμο
  • 22.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια
  • 20.000 ευρώ για οικογένεια χωρίς τέκνα,  +2.000 ευρώ  για κάθε τέκνο

Η αίτηση στο myΘέρμανση

Το myΘέρμανση είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για το επίδομα θέρμανσης και απευθύνεται σε όσους καταναλώνουν για τη θέρμανσή τους πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) και πληρούν τα κριτήρια χορήγησης με βάση το άρθρο 2 της Απόφασης A.1275/15-12-2020.

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, πρέπει να συνδεθούν στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myΘέρμανση χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.

Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας Α.Φ.Μ. και αριθμό ειδοποίησης κάποιας από τις Πράξεις Προσδιορισμού Φόρου Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε (5) ετών.

Στην πλατφόρμα υπάρχουν δύο εφαρμογές:

Στην πρώτη, με τίτλο «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο Μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Στη δεύτερη, με τίτλο «ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ», καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι πριν την οριστικοποίηση της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXISnet θα πρέπει να έχει δηλωθεί ο αριθμός λογαριασμού ΙΒΑΝ, ο οποίος ανήκει στον δικαιούχο και στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό του επιδόματος.

Πότε θα πληρωθεί το επίδομα

Σε δύο δόσεις θα δοθεί στους δικαιούχους το επίδομα θέρμανσης με τους πρώτους να το λαμβάνουν τέλος Ιανουαρίου και τους δεύτερους έως τον Μάρτιο.

Η εφαρμογή υποβολής/διαχείρισης αιτήσεων έγκρισης απευθύνεται στα φυσικά πρόσωπα που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους. Μέσω της εφαρμογής αυτής, κάθε φυσικό πρόσωπο που είναι υποψήφιο για να εγγραφεί στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, για την τρέχουσα περίοδο κατανάλωσης, συμπληρώνει τα αιτούμενα στοιχεία και λαμβάνει άμεση απάντηση για το αποτέλεσμα της αίτησης.

Διαβάστε περισσότερα:

Φοροτεχνικοί: Προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της εξώδικης επίλυσης φορολογικών διαφορών

Σε νέες προσλήψεις προχωρά η Skroutz – Στόχος να καλύψει 200 θέσεις εργασίας το 2021

Τράπεζα Πειραιώς: Αίτημα στο ΧΑ για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts