ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επιβίωση μέσω ΕΟΕ επιχειρούν οι «ισόβιοι» ομοσπονδιάρχες

Πέρασε στα ψιλά τον περασμένο Σεπτέμβριο με την αλλαγή του καταστατικού της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και λίγοι το εντόπισαν. Είναι το τελευταίο χαρτί των «ισόβιων» ομοσπονδιαρχών και το ρίχνουν στο τραπέζι.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις αθλητικές ομοσπονδίες, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι αυτοί που ίσως καταφέρουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους στην ολομέλεια της ΕΟΕ. Ο μόνος σίγουρος, εξ’ ορισμού, είναι ο «αθάνατος» Σπύρος Καπράλος. Ωστόσο, οι «ισόβιοι» ομοσπονδιάρχες που αποτελούν στη συντριπτική πλειοψηφία και την ολομέλεια της ΕΟΕ, πέρασαν στο καταστατικό ρύθμιση για να σώσουν καρέκλες μπορούν για τον εαυτό τους.
Σύμφωνα λοιπόν με το τροποποιημένο καταστατικό, για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος, γενικός γραμματέας ή να τοποθετηθεί πρόεδρος της Ολυμπιακής προετοιμασίας και λαμπαδηδρομίας, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον μια θητεία στην ολομέλεια της ΕΟΕ! Απίστευτο και όμως… καρεκλοκενταυρικό.

Στην παράγραφο 7 του άρθρου 11 στο αναθεωρημένο καταστατικό της ΕΟΕ αναφέρει μετά την τροποποίηση:

7. Για την εκλογή στις θέσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της Ε.Ο.Ε., καθώς και για την εκλογή στις θέσεις του Προέδρου της ΕΠ.Ο.Π., και του Προέδρου της ΕΠ.Ο.Λ., οι υποψήφιοι απαιτείται να έχουν προηγουμένως θητεύσει μία (1) τουλάχιστον πλήρη τετραετία ως μέλη της Ε.Ο.Ε. ή ως εκπρόσωποι αθλητικής ομοσπονδίας μέλους της Ε.Ο.Ε.

Οι τέσσερις επιτελικές θέσεις τις οποίες κατέχουν αυτή τη στιγμή οι Καπράλος, Κολυμπάδης, Ζαννιάς και Βασιλειάδης, δεσμεύονται για την επόμενη θητεία. Δηλαδή, αν στις επερχόμενες εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών, δεν προκύψει πρόταση για εκπροσώπηση στην ΕΟΕ, παράγοντα που έχει ήδη μία θητεία στην ολομέλεια, τότε σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΕ, αναγκαστικά πρόεδρος θα παραμείνει ο Σπύρος Καπράλος ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα παραμείνουν κενές…
Εκ του αποτελέσματος κρινόμενοι, πρόεδρος της Ολυμπιακής προετοιμασίας (Ζαννιάς) και λαμπαδηδρομίας (Βασιλειάδης) είτε είναι, είτε δεν είναι το ίδιο κάνει. Ο Ζαννιάς δημιούργησε παρά έλυσε προβλήματα ενώ η λαμπαδηδρομία είναι περισσότερο για το θεαθήναι.
Το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί θα είναι στη θέση του γραμματέα που τρέχει τα περισσότερα θέματα της ΕΟΕ και με πρόεδρο τον Καπράλο που είναι ήδη «αθάνατος» και θα αναλάβει και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής, τότε ο γραμματέας αναλαμβάνει να τρέχει όλη την ΕΟΕ. Κάτι που ήδη συμβαίνει με τον Κολυμπάδη.
Ο σοφός λαός λέει πως πρώτα θα φύγει η ψυχή και μετά το χούι. Στην περίπτωση των «ισόβιων» ομοσπονδιαρχών όπου χούι… ο καρεκλοκενταυρισμός.
Υπάρχει ακόμα κανείς που πιστεύει ότι οι συγκεκριμένοι «ισόβιοι» ομοσπονδιάρχες λειτουργούν με ανιδιοτέλεια;

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts