ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση πετρελαίου κίνησης: Δόθηκε νέα παράταση – Τι αναφέρει το ΦΕΚ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει τη νέα ημερομηνία ισχύς της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2022 θα ισχύει η νέα επιδότηση στο diesel κίνησης.

Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται η επιδότηση παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022 και το ύψος της ανέρχεται σε 0,12 ευρώ προ ΦΠΑ για κάθε λίτρο diesel κίνησης.

Να υπενθυμίσουμε ότι αρχικά είχε δοθεί παράταση για την χορήγηση της συγκεκριμένης επιδότησης μέχρι τις 30 Ιουνίου και το ποσό της ήταν στα ίδια επίπεδα δηλαδή στα 0,12 ευρώ προ Φ.Π.Α. ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων είναι διπλά κερδισμένοι καθώς πέραν της μείωσης της τιμής για κάθε λίτρο diesel στην αντλία θα λάβουν και το Fuel Pass 2 που προσδιορίζεται από 60 έως και 100 ευρώ!

Αναλυτικά η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναγράφει ότι: «Όπως αναφέρεται στην απόφαση για την παράταση ισχύος της υπ’ αρ. 44010 ΕΞ 2022/1.4.2022 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Χορήγηση επιδότησης πετρελαίου κίνησης».

Διαβάστε περισσότερα στο newsauto.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts