ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επικουρικές συντάξεις: Πότε θα ψηφιστεί το νέο Ασφαλιστικό (vid)

Ο υφυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόσθετος φόρος ή πόρος για να καλυφθεί το κόστος μετάβασης του νέου κεφαλαιοποιητικού συστήματος επικουρικών συντάξεων

Προς ψήφιση στη Βουλή οδεύει το νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό που αφορά το νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, στην εκπομπή του Open TV, «Ώρα Ελλάδος».

Ο κ. Τσακλόγλου είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η δεύτερη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή και αμέσως μετά θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

Ο υφυπουργός απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόσθετος φόρος ή πόρος για να καλυφθεί το κόστος μετάβασης του νέου κεφαλαιοποιητικού συστήματος επικουρικών συντάξεων. Ποτέ, είπε, δεν ζητήθηκε να εισαχθεί νέος φόρος ή πόρος.

Δεν πρόκειται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο

Δεν πρόκειται να υπάρξουν, είπε, σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο, αλλά μόνο κάποιες νομοτεχνικές.

Ο κ. Τσακλόγλου ήταν καθησυχαστικός για τα δύο βασικά ζητήματα που βρίσκονται και στην αιχμή της κριτικής από την αντιπολίτευση, δηλαδή για το κόστος του νέου συστήματος και το ύψος των συντάξεων που θα λάβουν οι νέοι ασφαλισμένοι που θα ενταχθούν σε αυτό.

Διαβάστε ακόμη:

Alpha Bank: Οι 5 δείκτες που δείχνουν την ανάκαμψη του τουρισμού και οι κίνδυνοι για τη συνέχεια

Πυρόπληκτοι: Προς επέκταση τα μέτρα για την αποζημίωση

Κορωνοϊός: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας» – Πλησιάζουν στα όρια τους τα νοσοκομεία πρώτης γραμμής

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts