ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιμένουν στις διακοπές οι Βρετανοί, αν και το 26% δεν έχει κάνει κράτηση

Τουλάχιστον ένα ταξίδι διακοπών εφέτος σχεδιάζουν τα δύο τρίτα (67%) των Βρετανών, παρά το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, που συμπιέζει τα οικονομικά των νοικοκυριών, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας της comparethemarket.com, η οποία αποκαλύπτει ότι το 26% δεν έχει κάνει κράτηση διακοπών για το 2022 και δεν έχει ανάλογα σχέδια.

Όπως  διαπιστώνει η έρευνα, το ένα τέταρτο (25%) των Βρετανών που σχεδιάζουν διακοπές σκοπεύουν να ταξιδέψουν τον Αύγουστο.

Ωστόσο, η πρόσφατη διαταραχή των ταξιδιών φαίνεται να έχει κάνει τους παραθεριστές πιο προσεκτικούς,με πάνω από το ένα τρίτο (36%) να είναι πιο πιθανό να προχωρήσουν σε ταξιδιωτική ασφάλιση.

Τα ασφάλιστρα ενιαίου ταξιδιού είναι η πιο δημοφιλής μορφή ταξιδιωτικής ασφάλισης, που χρησιμοποιείται από πάνω από τα δύο πέμπτα (44%) των Βρετανών. Λίγο περισσότερο από το ένα πέμπτο (23%) χρησιμοποιούν ασφάλιση πολλαπλών ταξιδιών, συνάπτοντας ένα συμβόλαιο για την κάλυψη πολλαπλών διακοπών. Ανησυχητικά, περισσότεροι από τους μισούς (54%) από αυτούς με ασφάλιση πολλαπλών ταξιδιών επέτρεψαν να λήξει το συμβόλαιό τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μένοντας ανασφάλιστοι καθώς ανοίγει ξανά η ταξιδιωτική βιομηχανία.

Παρά την πρόσφατη διακοπή των ταξιδιών, σχεδόν το ένα τρίτο (32%) των Βρετανών που σχεδιάζουν διακοπές το 2022 δεν θα κάνουν ταξιδιωτική ασφάλιση. Αυτοί οι ανασφάλιστοι ταξιδιώτες κινδυνεύουν να χάσουν χρήματα εάν κάτι πάει στραβά κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Για παράδειγμα, το ιατρικό κόστος μπορεί να ανέλθει σε χιλιάδες λίρες στην περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Ενώ οι διακοπές παραμένουν δημοφιλείς για την πλειοψηφία των Βρετανών, ορισμένοι βρίσκονται στη θέση που πρέπει να μειώσουν τη συχνότητα των διακοπών τους, εξαιτίας τους αυξανόμενου κόστους ζωής. Στο πλαίσιο αυτό, πάνω από το ένα τέταρτο (26%) δεν έχει κάνει κράτηση για διακοπές για το 2022 και δεν σκοπεύει να το κάνει.

Το τελευταίο Household Financial Confidence Tracker του comparethemarket.com διαπίστωσε ότι πολλά νοικοκυριά περιορίζουν τις προαιρετικές δαπάνες λόγω της αύξησης των τιμών. Έτσι, πάνω από τους μισούς (54%) περιορίζουν το φαγητό έξω, ενώ άλλοι ξοδεύουν λιγότερα για ρούχα (48%) και διακοπές (44%).

Σε δηλώσεις του ο Alex Hasty, διευθυντής στη comparethemarket.com, είπε: “Παρά τις αυξήσεις των τιμών, τα δύο τρίτα από εμάς σχεδιάζουν ένα διάλειμμα που τους αξίζει, μετά από μερικά δύσκολα χρόνια. Ωστόσο, κινδυνεύετε με απρόβλεπτα έξοδα εάν κάτι πάει στραβά στις διακοπές και δεν έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση -μια χρηματική ανησυχία που πολλοί από εμάς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε αυτήν τη στιγμή. Εάν πιστεύετε ότι έχετε ασφάλιση πολλαπλών ταξιδιών, είναι καλή ιδέα να ελέγξετε ξανά το συμβόλαιό σας με τον πάροχό σας, καθώς πολλά συμβόλαια έχουν λήξει κατά τη διάρκεια της πανδημίας”.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts