ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτροπή Εμβολιασμών: Έκτακτη συνεδρίαση για το σκεύασμα της AstraZeneca

Επανεξετάζουν τα ηλικιακά όρια μετά τις επιπλοκές

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών με στόχο την εξέταση όλων των διεθνών και εγχώριων επιστημονικών στοιχείων που αφορούν στα εμβόλια έναντι της νόσου COVID-19.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξετάζονται τα στοιχεία που αφορούν στις περιπτώσεις των ασθενών που εμφάνισαν επιπλοκές (θρομβοεμβολικά επεισόδια, αλλεργικές αντιδράσεις, περικαρδίτιδα/μυοκαρδίτιδα) και για τα οποία έχουν υποβληθεί «Κίτρινες Κάρτες» στην Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται εντός της ημέρας να προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις αναφορικά με τα εμβόλια έναντι της COVID-19 και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά (φύλο, ηλικία, υποκείμενα νοσήματα, κ.α.) των εμβολιασμένων που εμφάνισαν οξείες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Πηγές του protothema.gr και του ygeiamou.gr αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν νεότερες τροποποιήσεις του εμβολιαστικού προγράμματος ως προς την αντιστοίχιση είδους εμβολίου (mRNA ή αδρανοποιημένος αδενοϊός) και ομάδας στόχου βάσει ηλικίας και φύλου.

πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ακόμα

Το «τριψήφιο deal» της Chipita, το μυστήριο του κυρ Παντελή, το μικρό Ελληνικό της Κρήτης και τα καλά μαντάτα απ’ τα νησιά 

Διεθνή ονόματα στη «μάχη» για το «νέο» Πόρτο Καρράς – Αρχές 2022 το τελικό masterplan

ΑΣΕΠ: Έρχονται 22.350 προσλήψεις και διορισμοί στο Δημόσιο

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts