ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργασία εξ’ αποστάσεως: Ποιες είναι οι 10 καλύτερες πόλεις παγκοσμίως

Ποιες πόλεις συμπληρώνουν τη δεκάδα – Ποιες πόλεις έχουν τα φθηνότερα ενοίκια

Στην Αυστραλία, η πόλη της Μελβούρνης ψηφίστηκε ως η καλύτερη πόλη παγκοσμίως για εξ αποστάσεως εργασία, σύμφωνα με ψηφοφορία της ιστοσελίδας Nestpick.

Η Μελβούρνη συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία, καθώς πληρούσε βασικές προϋποθέσεις ορθούς διαβίωσης,  όπως η ασφάλεια, η υγειονομική περίθαλψη, ο πολιτισμός και οι δραστηριότητες, καθώς και οι δυνατότητες που προσφέρει το εργασιακό καθεστώς της τηλεργασίας.

Παράλληλα, ήταν ανάμεσα στις πόλεις στην κατάταξη, όπου πρόσφερε κάρτα «digital nomad» (σύγχρονος όρος για όσους συνδυάζουν ταξίδια με εργασία) – μια συγκεκριμένη θεώρηση ή ισοδύναμο έγγραφο που επιτρέπει στους αυτοαπασχολούμενους και τους ξένους μισθωτούς να εισέλθουν και να εργαστούν στη χώρα. Οι άλλες πόλεις που συμπλήρωναν τη λίστα ήταν: Ζάγκρεμπ, Πράγα, Λισαβόνα, Ρέικιαβικ, Ταλίν, Αθήνα, Σίδνεϊ, Ντουμπάι και Πόλη του Μεξικού.

Η μελέτη του Nestpick περιελάμβανε 75 παγκόσμιες πόλεις, τις οποίες η πλατφόρμα επέλεξε με βάση τις τοποθεσίες που συχνά αναφέρονται ως οι «πιο βιώσιμοι» προορισμοί.

Οι πόλεις βαθμολογήθηκαν έπειτα σε τρεις ευρείες κατηγορίες – κόστος και υποδομή, νομοθεσία και ελευθερίες και βιωσιμότητα. Όσον αφορά το κόστος και την υποδομή, για παράδειγμα, αυτό περιελάμβανε ανάλυση της τιμής και της διαθεσιμότητας επαρκούς χώρου στο σπίτι.

Στην περίπτωση της Μελβούρνης, το μέσο ενοίκιο για ένα διαμέρισμα ανά υπνοδωμάτιο ήταν 681 ευρώ (807 δολάρια) το μήνα, ενώ στο Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ είχε το υψηλότερο κόστος ενοικίασης γραφείου στα 1.736 ευρώ το μήνα, ενώ το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας βρέθηκε να έχει το φθηνότερο μέσο ενοίκιο στα 119 ευρώ το μήνα.

Επιπλέον, η Nestpick κατέγραψε επίσης το ποσοστό του πληθυσμού κάθε πόλης που είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά της Covid-19, ως ένδειξη των αντανακλαστικών των εκάστοτε κυβερνήσεων στην τρέχουσα υγειονομική.

Ο Omer Kucukdere, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestpick, δήλωσε ότι η πανδημία ώθησε πολλούς ανθρώπους να επανεκτιμήσουν τις προσωπικές τους προτεραιότητες, παρουσιάζοντας τα οφέλη από την ευελιξία που προσφέρει η τηλεργασία παραθέτοντας το εξής ερώτημα: «Είναι πραγματικά δυνατό να εργαστούμε από οπουδήποτε;»

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα οι υψηλόμισθοι να αφήσουν «τις πόλεις που εστιάζουν στις επιχειρήσεις»  με σκοπό να ζήσουν σε μέρη που προσφέρουν έναν καλύτερο τρόπο ζωής, λαμβάνοντας υπόψιν και την αγοραστική τους δύναμη.

Ακολουθεί η λίστα με τις 10 κορυφαίες πόλεις για τηλεργασία παγκοσμίως:

  1. Μελβούρνη, Αυστραλία
  2. Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  3. Σίδνεϊ, Αυστραλία
  4. Ταλίν, Εσθονία
  5. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
  6. Τόκιο, Ιαπωνία
  7. Σιγκαπούρη
  8. Γλασκώβη, Ηνωμένο Βασίλειο
  9. Μόντρεαλ, Καναδάς
  10. Βερολίνο, Γερμανία

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου: Τι θα γίνει με την παράταση – Προσοχή στις μεταβιβάσεις

Δημήτρης Γρίβας – «Κουλουράδες»: To deal με τον Ινδό και η επέκταση σε Ισπανία και Αυστραλία

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Το παρασκήνιο των προσφορών για τον διαγωνισμό πώλησης

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts