ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εργοτάξιο» το Κολωνάκι – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη νέα γραμμή του μετρό

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κολωνάκι, στο πλαίσιο των κατασκευαστικών εργασιών του ομώνυμου σταθμού της νέας γραμμής 4 του μετρό «Άλσος Βεΐκου –Γουδί». 

Οι αλλαγές, οι οποίες ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί, μεταξύ άλλων προβλέπουν τα εξής: 

  • Η κυκλοφορία από την οδό Αναγνωστοπούλου προς την Πατριάρχου Ιωακείμ θα πραγματοποιείται μόνο προς την κατεύθυνση προς Μαράσλειο.  
  • Στο ρεύμα κυκλοφορίας της Πατριάρχου Ιωακείμ από την οδό Σκουφά έως την οδό Κανάρη η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά με μία λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 4,50μ.  
  • Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ στο τμήμα μεταξύ του πεζόδρομου της οδού Τσακάλωφ και πριν την οδό Σκουφά επηρεάζεται με προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στις δύο κατευθύνσεις  της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ.  

Ας σημειωθεί ότι οι προκαταρκτικές εργασίες για την κατασκευή έχουν ήδη ξεκινήσει και αφορούν την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών στο τμήμα του ανοικτού ορύγματος του σταθμού, το οποίο βρίσκεται εντός της πλατείας Φιλικής Εταιρείας.  

Θα ακολουθήσει η εκτέλεση των εργασιών  μετατοπίσεων των δικτύων Κοινής Ωφέλειας  τα οποία διέρχονται από  το ανοικτό όρυγμα του εν λόγω σταθμού (Υψηλή, Μέση και  Χαμηλή Τάση ΔΕΔΔΗΕ , Φυσικό Αέριο, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κλπ.).  

Για τον λόγο αυτό είναι επιβεβλημένη και η εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ευρύτερη περιοχή.  

Το υπουργείο Υποδομών και η Αττικό Μετρό έχουν διαβεβαιώσει ότι κατά την εκπόνηση των μελετών των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην ελαχιστοποίηση της αναπόφευκτης όχλησης, διατηρώντας κατά το δυνατό «ανοιχτές» οδούς και εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την τροφοδοσία των καταστημάτων, φορτοεκφόρτωση οχημάτων, ελεγχόμενη στάθμευση, στάσεις ΟΑΣΑ-ΤΑΞΙ και την εξυπηρέτηση των  μόνιμων  κατοίκων στην περιοχή. 

Διαβάστε επίσης: 

Νικόλαος Παπαγεωργίου: Η ζωή και η κληρονομιά ενός εθνικού ευεργέτη (pics) 

Βενσάν Μπολορέ: Ποιος είναι ο Γάλλος μεγιστάνας των media που χαρακτηρίζεται ως νέος «Ρούπερτ Μέρντοχ»

Ryan Breslow: Οι 700 υπάλληλοι, ο διαλογιστής billionaire και το πείραμα με την τετραήμερη εργασία (pics) 

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts