ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Αλματώδης αύξηση των δαπανών για επαγγελματικά ταξίδια στην Ευρώπη το 2025 | Εκτιμήσεις για 415 δισεκατομμύρια δολάρια

“Έκρηξη” αναμένεται να σημειώσουν οι δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια στην Ευρώπη, φθάνοντας τα 414,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025, υπερβαίνονται ακόμη και τα προ-πανδημικά μεγέθη, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έκθεσης της Παγκόσμιας Ένωσης Επιχειρηματικών Ταξιδιών (GBTA) σε συνεργασία με τη Visa.

Η έκθεση αυτή, που αποτελεί μέρος του 2023 GBTA Business Travel Index™ Outlook, σηματοδοτεί μια σημαντική ανάκαμψη για την περιοχή, η οποία έχει γνωρίσει πιο βραδεία ανάκαμψη, σε σύγκριση με την παγκόσμια αγορά.

Η έκθεση, η οποία βασίζεται σε στοιχεία από 125 επαγγελματίες του χώρου των εκδηλώσεων, δείχνει ότι οι δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια στην Ευρώπη μειώθηκαν το 2021, με τη γηραιά ήπειρο να είναι ως η μόνη περιοχή που σημείωσε μείωση. Ωστόσο, ανέκτησε τη δυναμική της το 2022, αυξάνοντας στο 93,5% του προηγούμενου όγκου της, καταγράφοντας τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης παγκοσμίως.

Η Δυτική Ευρώπη, η οποία αντιπροσωπεύει το 88% των ευρωπαϊκών δαπανών για επαγγελματικά ταξίδια, παρουσίασε ισχυρότερη ανάκαμψη, σε σύγκριση με την Αναδυόμενη Ευρώπη, η οποία επηρεάστηκε κυρίως από τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Catherine Logan, περιφερειακή αντιπρόεδρος της GBTA, για την περιοχή EMEA και APAC, σημειώνει ότι η αύξηση δεν αφορά μόνο τους αριθμούς, αλλά και τη φύση των επαγγελματικών ταξιδιών, καθώς το υβριδικό εργασιακό περιβάλλον και η έμφαση στις βιώσιμες επιλογές ταξιδιών αναδιαμορφώνουν τον κλάδο, με τα πολυτροπικά ταξίδια να αποτελούν πλέον σημαντικό μέρος των επαγγελματικών ταξιδιών.

Η έκθεση υπογραμμίζει περαιτέρω τις ανισότητες στην ανάκαμψη μεταξύ των διαφόρων ευρωπαϊκών περιοχών και χωρών. Η Δυτική Ευρώπη ηγείται της ανάπτυξης, με 109% αύξηση των δαπανών για επαγγελματικά ταξίδια το 2022. Αντίθετα, η Αναδυόμενη Ευρώπη υστερεί, καθώς παρεμποδίζεται από τις γεωπολιτικές εντάσεις. Οι επιμέρους χώρες εντός της Δυτικής Ευρώπης παρουσιάζουν επίσης διαφορετικούς ρυθμούς ανάκαμψης, με τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία να υστερούν, σε σχέση με τον περιφερειακό μέσο όρο το 2022.

Εξετάζοντας το μέλλον, οι κορυφαίες παγκόσμιες αγορές για δαπάνες επαγγελματικών ταξιδιών, όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να σημειώσουν σημαντική ανάπτυξη το 2023. Κλάδοι της βιομηχανίας, όπως η διαμονή και η παροχή υπηρεσιών εστίασης, οι τέχνες, η αναψυχή και η ψυχαγωγία καθώς και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, επιδεικνύουν ισχυρή ανθεκτικότητα στην επιστροφή στα προ της πανδημίας επίπεδα των δαπανών για επαγγελματικά ταξίδια.

Εντούτοις, παρά την ελπιδοφόρα ανάκαμψη, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις για τα επαγγελματικά ταξίδια στην Ευρώπη. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι γεωπολιτικές εντάσεις, οι οικονομικές προκλήσεις, οι πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, η υιοθέτηση εφαρμογών συναντήσεων, η αύξηση των απομακρυσμένων εργαζομένων και η άνοδος των μικτών ταξιδιών.

Οι ίδιοι οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους προσαρμόζονται σε αυτές τις αλλαγές. Σύμφωνα με έρευνα της GBTA σε 1.176 επιχειρηματικούς ταξιδιώτες σε όλη την Ευρώπη, η πλειονότητα θεωρεί ότι τα επαγγελματικά ταξίδια είναι χρήσιμα για την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων. Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης τις τάσεις στη συχνότητα των ταξιδιών, τα πρότυπα δαπανών και την υιοθέτηση λύσεων ψηφιακών πληρωμών μεταξύ των Ευρωπαίων επιχειρηματικών ταξιδιωτών.

The post ΕΡΕΥΝΑ: Αλματώδης αύξηση των δαπανών για επαγγελματικά ταξίδια στην Ευρώπη το 2025 | Εκτιμήσεις για 415 δισεκατομμύρια δολάρια appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts