ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Αυξημένες κατά 10% οι δαπάνες για διακοπές των Βρετανών | Προτεραιότητα τα οικονομικά ταξίδια στο εξωτερικό

Ένας στους τρεις Βρετανούς (32%) αναζητά φτηνές φθινοπωρινές διακοπές στο εξωτερικό, με τον καλό καιρό να ορίζεται ως ο πιο σημαντικός παράγοντας, ξεπερνώντας την περσινή κορυφαία ταξιδιωτική προτεραιότητα της εύρεσης της καλύτερης σχέσης ποιότητας-τιμής, αποκαλύπτει νέα έρευνα της HSBC UK.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, σημαντική μείωση κατά 21% παρουσιάζουν τα εγχώρια ταξίδια στη Βρετανία, όμως, οι ταξιδιωτικοί προϋπολογισμοί των Βρετανών έχουν αυξηθεί κατά 10% φέτος, με τους ταξιδιώτες να είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν έως και 1.015 λίρες για τις διακοπές τους, έναντι 927 λιρών, κατά μέσο όρο, το 2022.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης πώς το γενικότερο οικονομικό πλαίσιο έχει αλλάξει τις συνήθειες κρατήσεων για το 64%, με έναν στους τέσσερις να αναζητά να ταξιδέψει εκτός της περιόδου αιχμής. Έτσι, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος αναδεικνύονται στους πιο δημοφιλείς μήνες για όσους θέλουν να αποφύγουν τις υψηλότερες τιμές.

Η έρευνα της HSBC UK αποκάλυψε επίσης ότι ο αριθμός των Βρετανών που κάνουν διακοπές στη χώρα τους έχει μειωθεί κατά 21% σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς ένας στους τρεις (32%) επιδιώκει να βρει φθηνότερες διακοπές στο εξωτερικό.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για όσους ταξίδευαν πέρυσι ήταν το ταξίδι τους να value for money, αλλά αυτό έχει πλέον αντικατασταθεί από το “κυνήγι του καιρού”.

Ωστόσο, ενώ πολλοί εξακολουθούν να επιλέγουν φθηνότερες αποδράσεις στο εξωτερικό, η τράπεζα προειδοποιεί για τις χρεώσεις κατά τις δαπάνες στο εξωτερικό με χρεωστικές κάρτες.

Πολλές συνήθεις χρεωστικές κάρτες επιβάλλουν τέλος συναλλαγής μεταξύ 2,75 και 2,99 τοις εκατό για τις δαπάνες στο εξωτερικό – πράγμα που σημαίνει ότι, ξοδεύοντας 1.000 ευρώ, οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να χρεωθούν έως και 25 λίρες σε προμήθειες.

Η έρευνα ανατέθηκε από την HSBC UK, με αφορμή την έναρξη μιας νέας προσφοράς μετρητών για νέους πελάτες που ανοίγουν τρεχούμενο λογαριασμό και λογαριασμό Global Money.

Ο Simon Calder, ταξιδιωτικός δημοσιογράφος και ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός, δήλωσε σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας: “Αυτή η αύξηση δείχνει την ακόρεστη όρεξη για ταξίδια. Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολλούς λόγους, αλλά τώρα βλέπουμε περισσότερους ανθρώπους πρόθυμους να επενδύσουν σε πολύτιμες εμπειρίες”.

“Η επιθυμία να δημιουργήσουν μόνιμες αναμνήσεις ωθεί τα άτομα και τις οικογένειες να δώσουν προτεραιότητα στις διακοπές – και συγκεκριμένα να αναζητήσουν δραστηριότητες, τοπική κουζίνα και πολιτιστικές περιηγήσεις. Αλλά ενώ αυτό συμβαίνει, το κόστος εξακολουθεί να απασχολεί τους παραθεριστές – καθώς πολλοί εγκαταλείπουν στρατηγικά τους καλοκαιρινούς μήνες για να προτιμήσουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο”, πρόσθεσε.

Ο ίδιος είπε ότι θα ταξιδέψει εκτενώς στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες, αφού στη νότια Μεσόγειο, ο ήλιος λάμπει ακόμα και η θάλασσα είναι ζεστή, ενώ τα πλήθη έχουν εξαφανιστεί και οι τιμές μειώνονται επίσης.

“Επιλέγοντας να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, μπορείτε να απολαύσετε την τελευταία καλοκαιρινή λιακάδα στο νότο, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε όλες σας τις αποταμιεύσεις”, συμπλήρωσε.

The post ΕΡΕΥΝΑ: Αυξημένες κατά 10% οι δαπάνες για διακοπές των Βρετανών | Προτεραιότητα τα οικονομικά ταξίδια στο εξωτερικό appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts