ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Αυξημένο ή το ίδιο με πέρυσι ταξιδιωτικό budget διαθέτουν οι Βρετανοί εφέτος

Ενώ οι Βρετανοί καταναλωτές είναι αντιμέτωποι με το αυξημένο κόστος διαβίωσης, λόγω των πληθωριστικών πιέσεων, αφενός η όρεξη για ταξίδια παραμένει ισχυρή, αφετέρου εμφανίζονται διατεθειμένοι να ξοδέψουν τα ίδια ή περισσότερα χρήματα για διακοπές εφέτος, σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με έρευνα της παγκόσμιας πλατφόρμας πληρωμών Paysafe.

Το 16% των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνουν ότι ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για οργανωμένες διακοπές και το 15% ξοδεύει περισσότερα χρήματα για πτήσεις από ό,τι πριν από την κρίση του κόστους διαβίωσης. Επιπλέον, το 21% των Βρετανών καταναλωτών ξοδεύουν περίπου τα ίδια χρήματα για οργανωμένες διακοπές και πτήσεις με αυτά που ξόδευε πριν.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη σε πάνω από 1.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ των ηλικιακών ομάδων, οι νεότερες γενιές είναι αυτές που δίνουν προτεραιότητα στις δαπάνες τους για ταξίδια. Το 33% των νέων 18-24 ετών ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για πτήσεις τώρα, έναντι μόλις 6% των νέων 45-54 ετών. Όσον αφορά τις οργανωμένες διακοπές, το 23% των 18-24 ετών ξοδεύουν περισσότερα, έναντι 7% των 45-54 ετών.

Ωστόσο, όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, οι Βρετανοί καταναλωτές έχουν κατά νου τον περιορισμό των δαπανών τους. Το 58% βασίζεται στα μετρητά για την καλύτερη διαχείριση των δαπανών του, ενώ ένα επιπλέον 58% χρησιμοποιεί μετρητά για να αποφύγει τα έξοδα συναλλαγών, που προβλέπει η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Rob Gatto, επικεφαλής εσόδων της Paysafe, δήλωσε: “Οι εμπειρίες είναι υψίστης σημασίας για τους καταναλωτές παρά την κρίση του κόστους διαβίωσης και τα ταξίδια είναι ένας τομέας όπου οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν να ξοδεύουν τα χρήματα που έχουν κερδίσει με κόπο ή ακόμη και να αυξήσουν το ποσό που ξοδεύουν. Αυτή είναι μια τάση που παρατηρούμε τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και παγκοσμίως”.

Η Paysafe Limited (“Paysafe”) είναι μια κορυφαία πλατφόρμα πληρωμών με βασικό σκοπός της να δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές να συνδεθούν και να πραγματοποιήσουν απρόσκοπτα συναλλαγές μέσω των κορυφαίων στον κλάδο δυνατοτήτων στην επεξεργασία πληρωμών, το ψηφιακό πορτοφόλι και τις διαδικτυακές λύσεις μετρητών.

Με 25 χρόνια εμπειρίας στις ηλεκτρονικές πληρωμές, ετήσιο όγκο συναλλαγών άνω των 130 δισ. δολαρίων το 2022 και περίπου 3.300 υπαλλήλους, σε πάνω από 12 χώρες, η Paysafe συνδέει επιχειρήσεις και καταναλωτές σε περισσότερους από 250 τύπους πληρωμών, σε περισσότερα από 40 νομίσματα, σε όλο τον κόσμο.

 

The post ΕΡΕΥΝΑ: Αυξημένο ή το ίδιο με πέρυσι ταξιδιωτικό budget διαθέτουν οι Βρετανοί εφέτος appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts