ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες το 2024

Την Ελλάδα περιλαμβάνουν στα ταξιδιωτικά τους σχέδια για το επόμενο έτος οι Αμερικανοί ταξιδιώτες, όπως προέκυψε σε έρευνα, η οποία διεξήχθη από την OnePoll για λογαριασμό της YMT Vacations.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.000 Αμερικανών, παρουσιάζει τους προορισμούς στους οποίους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην πλειοψηφία τους οι Αμερικανοί το 2024, με πολλούς εξ αυτών να έχουν στόχο να επισκεφθούν τέσσερα διαφορετικά μέρη για διακοπές.

Οι προτιμήσεις των ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ ποικίλλουν, από την έμφαση στον οικολογικό τουρισμό έως την αναζήτηση εντελώς νέων προορισμών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 21% των Αμερικανών θα ήθελε να ταξιδέψει στην Ελλάδα, με ορισμένους να επιθυμούν να επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά, ενώ άλλοι ανυπομονούν να δουν την Ακρόπολη από κοντά.

“Αυτή η χώρα φιλοξενεί μία από τις λίγες Γαλάζιες Ζώνες στη Γη. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, οι Γαλάζιες Ζώνες αντιπροσωπεύουν μέρη με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής λόγω του μοναδικού τρόπου ζωής της κοινωνίας. Για μια πραγματικά διαφορετική εμπειρία, το νησί της Ικαρίας προσφέρει γαλήνη στο υψηλότερο επίπεδο με φιλοξενία και πολιτισμό παγκόσμιας κλάσης από τους ντόπιους που τείνουν να ζουν σε τριψήφιο αριθμό. Για να μην αναφέρουμε τα απόκοσμα γαλάζια νερά”, αναφέρει η έρευνα για την Ελλάδα.

Στην Ευρώπη, το υψηλότερο ποσοστό (40%) των Αμερικανών θα ήθελαν να επισκεφθούν την Ισπανία, τον επόμενο χρόνο, εκφράζοντας την επιθυμία να ταξιδέψουν, τόσο στη Μαδρίτη ή η Βαρκελώνη, όσο και σε πιο μικρές πόλεις, όπως η Μάλαγα και η Σαραγόσα αλλά και στα ισπανικά νησιά.

Αμέσως επόμενη ακολουθεί η Ιταλία (30%), με τη Ρώμη, τη Βενετία, αλλά και τα εκπληκτικά παραθαλάσσια χωριά, όπως το Cinque Terre, να βρίσκονται στις προτιμήσεις των Αμερικανών ταξιδιωτών.

Το 14% των Αμερικανών έχουν εκφράσει την επιθυμία να ταξιδέψουν στην Ισλανδία. Ωστόσο, στην πλειοψηφία τους οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ φαίνεται να προτιμούν πιο κοντινούς προορισμούς, όπως είναι ο Καναδάς, με τη χώρα να προσελκύει το 42% των Αμερικανών ταξιδιωτών και το Μεξικό, το οποίο προσελκύει ένα αντίστοιχο ποσοστό (42%) Αμερικανών.

 

 

The post ΕΡΕΥΝΑ: Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες το 2024 appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr