ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Προβλέψεις για ρεκόρ Αμερικανών ταξιδιωτών για την Ημέρα των Ευχαριστιών εφέτος

Περί τα 4,7 εκατομμύρια Αμερικανοί ταξιδιώτες θα πετάξουν την Ημέρα των Ευχαριστιών εφέτος, αριθμός αυξημένος κατά 6,6%, σε σχέση με πέρυσι, που σηματοδοτεί και τον υψηλότερο αριθμό ταξιδιωτών για την Ημέρα των Ευχαριστιών από το 2005, σύμφωνα με στοιχεία της AAA.

Εκτός από τα 4,7 εκατομμύρια ταξιδιώτες, που θα πετάξουν για τη γιορτή των Ευχαριστιών σε εθνικό επίπεδο, άλλα 49,1 εκατομμύρια άνθρωποι θα οδηγήσουν 50 μίλια ή περισσότερο από το σπίτι τους, σύμφωνα με την AAA. Πρόκειται για αριθμό αυξημένο κατά 2,3%, σε σχέση με πέρυσι και την τρίτη υψηλότερη πρόβλεψη για την Ημέρα των Ευχαριστιών από τότε που η AAA άρχισε να παρακολουθεί τα ταξίδια διακοπών το 2000.

Η καλύτερη ημέρα για να ταξιδέψει κανείς αεροπορικώς ήταν η χθεσινή, Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, όταν οι πτήσεις ήταν 12% φθηνότερες, σύμφωνα με την Expedia. Ενώ, ιστορικά, οι πιο πολυσύχναστες και ακριβές ημέρες για πτήσεις είναι η σημερινή και η αυριανή, Τρίτη και Τετάρτη, 21 και 22 Νοεμβρίου, πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών, και η Κυριακή, 26 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της εφετινής, ταξιδιωτικής περιόδου για την Ημέρα των Ευχαριστιών -η οποία διαρκεί από τις 17 έως τις 28 Νοεμβρίου- η Αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) αναμένει να διενεργήσει έλεγχο σε περίπου 30 εκατομμύρια επιβάτες αεροπορικών εταιριών. Ειδικότερα, σήμερα (Τρίτη 21 Νοεμβρίου) προβλέπεται ότι θα ελέγξει 2,6 εκατομμύρια επιβάτες, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2,7 εκατομμύρια επιβάτες και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, η οποία θα είναι πιθανότατα η πιο πολυσύχναστη ταξιδιωτική ημέρα, 2,9 εκατομμύρια επιβάτες

“Αναμένουμε ότι αυτή η περίοδος των διακοπών θα είναι η πιο πολυάσχολη που είχαμε ποτέ. Το 2023, έχουμε ήδη δει επτά από τις 10 πιο πολυσύχναστες ταξιδιωτικές ημέρες στην ιστορία της TSA”, δήλωσε ο διοικητής της TSA, David Pekoske. “Είμαστε έτοιμοι για τον αναμενόμενο όγκο και συνεργαζόμαστε στενά με τις αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι για αυτή την πολυάσχολη ταξιδιωτική περίοδο. Θα κάνουμε επίσης ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε τα πρότυπα χρόνου αναμονής κάτω των 10 λεπτών για τις γραμμές TSA PreCheck και κάτω των 30 λεπτών για τις συνήθεις γραμμές ελέγχου. Είμαι ευγνώμων για τους αφοσιωμένους υπαλλήλους μας, που συνεχίζουν να παραμένουν σε εγρήγορση και να επικεντρώνονται στην αποστολή τους κατά τη διάρκεια αυτής της εορταστικής ταξιδιωτικής περιόδου και πέραν αυτής”, πρόσθεσε ο κ. Pekoske.

The post ΕΡΕΥΝΑ: Προβλέψεις για ρεκόρ Αμερικανών ταξιδιωτών για την Ημέρα των Ευχαριστιών εφέτος appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts