ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: Σε υψηλά επίπεδα οι ακυρώσεις πτήσεις από ό,τι πριν από την πανδημία | Πρώτη των πρώτων η Lufthansa | Heathrow και Gatwick πρώτα σε ακυρώσεις και καθυστερήσεις

Ενώ ο αριθμός των επιβατών πλησιάζει σιγά-σιγά τα προ-πανδημικά επίπεδα, τα ποσοστά ακύρωσης και καθυστέρησης πτήσεων των αεροπορικών εταιριών παραμένουν σε υψηλότερα επίπεδα, συγκριτικά με πριν από την πανδημία, όπως διαπιστώνει η πύλη δικαιωμάτων των επιβατών Flightright.

Ειδικότερα, εφέτος το καλοκαίρι ακυρώθηκε το 0,98% όλων των ευρωπαϊκών αναχωρήσεων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2019 ήταν 0,74%.

Η Lufthansa City Line (3,11%), η British Airways (2,92%) και η Easyjet (2,43%) ήταν υπεύθυνες για ένα ιδιαίτερα υψηλό αριθμό ακυρώσεων πτήσεων, όπως ανέφερε η Flightright. Η Lufthansa ήταν επίσης πάνω από τον μέσο όρο, με 1,8% των ακυρωμένων πτήσεων. Στον αντίποδα, αεροπορικές εταιρίες όπως η TAP Portugal, η Ryanair και η Austrian, είχαν ποσοστά ακυρώσεων κάτω του 1%, που αποτελεί “φυσιολογικό μέσο όρο”, σύμφωνα με την Flightright.

Όσον αφορά τις εν δυνάμει αποζημιώσεις για καθυστέρηση άνω των τριών ωρών, οι αεροπορικές εταιρίες βρίσκονται περίπου στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, με ποσοστό 0,78%, σύμφωνα με την Flightright. Συγκριτικά, το περασμένο καλοκαίρι ακυρώθηκε το 1,3% των πτήσεων και το 0,8% των αναχωρήσεων απογειώθηκε με καθυστέρηση άνω των τριών ωρών. Το αντίστοιχο ποσοστό πριν από την πανδημία του 2019, για ακυρώσεις ήταν 0,74% και για καθυστερήσεις 0,54%.

Μία στις τρεις πτήσεις αναχώρησε με καθυστέρηση

Σε όλη την Ευρώπη, σχεδόν μία στις τρεις πτήσεις (30,53%) αναχώρησε με καθυστέρηση τουλάχιστον 15 λεπτών, σύμφωνα με την Flightright. Με ποσοστό ακύρωσης 1,5%η Ελβετία βρίσκεται στην πρώτη θέση, ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με 1,58% και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Γερμανία με ποσοστό ακύρωσης 1,48%. Όσον αφορά τις καθυστερήσεις, η Ελβετία καταλαμβάνει επίσης την άδοξη πρώτη θέση με 34,32%, μπροστά από την Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο με 32,06% και 31,42% καθυστερημένων αναχωρήσεων, αντίστοιχα.

Με το επιβλητικό ποσοστό 2,10% των ακυρωμένων αναχωρήσεων, το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου βρίσκεται στην πρώτη θέση, εκτοπίζοντας το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (1,88% των ακυρωμένων αναχωρήσεων) από την πρώτη θέση το προηγούμενο έτους στην τρίτη εφέτος. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ένα ακόμη βρετανικό αεροδρόμιο, το Heathrow του Λονδίνου, με ποσοστό 1,93%.

Το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου ηγείται επίσης της άδοξης κατάταξης όσον αφορά τις καθυστερήσεις, με το 46,56% όλων των πτήσεων που αναχώρησαν από εκεί να παρουσιάζουν καθυστέρηση τουλάχιστον 15 λεπτών, σύμφωνα με την Flightright. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται τα αεροδρόμια της Λισαβόνας (43,9%) και το Charles-de-Gaulle, του Παρισιού (41,44%).

The post ΕΡΕΥΝΑ: Σε υψηλά επίπεδα οι ακυρώσεις πτήσεις από ό,τι πριν από την πανδημία | Πρώτη των πρώτων η Lufthansa | Heathrow και Gatwick πρώτα σε ακυρώσεις και καθυστερήσεις appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts