ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ: All inclusive διακοπές, early bookings και μείωση δαπανών τα χαρακτηριστικά των Βρετανών σκιέρ | Στις 1.580 λίρες ανά άτομο οι δαπάνες, μειωμένες κατά 400 λίρες

Στη… μέγγενη των πληθωριστικών πιέσεων και του κόστους διαβίωσης οι Βρετανοί σκιέρ έχουν αλλάξει τις συνήθειές τους, περιορίζοντας τη μέση δαπάνη για διακοπές σκι τη χειμερινή περίοδο 2023/24 κατά περίπου 400 λίρες, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022/23, σύμφωνα με τα ευρήματα της ετήσιας έκθεσης του Club Med.

Ο οργανισμός υποστηρίζει στην τελευταία του ετήσια έκθεση για το σκι ότι οι άνθρωποι κάνουν τώρα κρατήσεις νωρίτερα και είναι πιο πιθανό να επιλέξουν ταξίδια all-inclusive με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων.

Η έρευνα σε δείγμα 1.000 τακτικών σκιέρ και snowboarders διαπίστωσε επίσης ότι η μέση δαπάνη για διακοπές σκι για τη σεζόν 2023/24 μειώθηκε κατά 399 λίρες, σε σχέση με την περίοδο 2022/23 και ανέρχεται πλέον σε 1.580 λίρες ανά άτομο.

Η έκθεση με τίτλο “Κόστος, συνήθειες και συνθήκες: Η πορεία του σκι την προσεχή σεζόν”, διαπίστωσε ότι δύο στους πέντε Βρετανούς (43%) έχουν ήδη κλείσει τις διακοπές τους για χειμερινά σπορ, για την επερχόμενη σεζόν, με το 43% αυτών να δηλώνουν ότι έκαναν κράτηση νωρίτερα λόγω της αύξησης του πληθωρισμού.

Τα δύο τρίτα (67%) έκαναν κράτηση εννέα ή περισσότερους μήνες πριν από την ημερομηνία αναχώρησής τους, σε σύγκριση με το 59% το 2022. Ενώ, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (54%) δήλωσαν ότι αναθεωρούν το συνηθισμένο είδος διαμονής τους λόγω των πιέσεων του κόστους ζωής και τρεις στους πέντε σκιέρ (61%) δήλωσαν ότι είναι πιο πιθανό να επιλέξουν διακοπές all-inclusive λόγω του πληθωρισμού.

Τα καταλύματα all inclusive είναι ο πιο δημοφιλής τύπος καταλύματος για τους σκιέρ αυτή τη σεζόν, με σχεδόν δύο στους πέντε (38%) από όσους έχουν ήδη κάνει κράτηση να τα επιλέγουν.

Η Ευρώπη κορυφαία και η πιο οικονομική επιλογή

Όσον αφορά τους προορισμούς, η έκθεση διαπίστωσε ότι ενώ τα θέρετρα σε μακρινούς προορισμούς βρίσκονται στις πέντε πρώτες επιλογές των ερωτηθέντων, η Ευρώπη αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα για την επερχόμενη σεζόν.

Η Ελβετία (23%) εξακολουθεί να είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, ακολουθούμενη από τη Γαλλία (20%), την Αυστρία (13%), την Ιταλία (8%) και τον Καναδά (7%). Τα μόνα μη ευρωπαϊκά θέρετρα που βρίσκονται μέσα στην πρώτη 20άδα των επιλογών των Βρετανών σκιέρ είναι τα καναδικά θέρετρα Big White (3%), Whistler (2%) και Quebec Charlevoix (2%).

Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι η σχέση ποιότητας-τιμής είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την κράτηση διακοπών για χειμερινά σπορ. Η Ευρώπη αναδείχθηκε στην κορυφή των προορισμών για σκι που θεωρήθηκαν ως προορισμοί με την καλύτερη τιμή, με τη Γαλλία (37%) να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Από τους ερωτηθέντες, συνολικά το 60% δήλωσε ότι εξέτασε τα διαπιστευτήρια βιωσιμότητας του παρόχου διακοπών του πριν κάνει κράτηση, με το ποσοστό αυτό να έχει αυξηθεί εφέτος από 54% πριν από δύο χρόνια.

Σε ερώτηση σχετικά με τους παράγοντες που έχουν κατά τη γνώμη τους τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στο περιβάλλον όσον αφορά τις διεθνείς διακοπές, οι περισσότεροι επέλεξαν τη ρύπανση του αέρα (44%) και την κατανάλωση ενέργειας (44%), και ακολούθησαν τα πλαστικά απόβλητα (41%), η αποψίλωση των δασών (35%) και τα απορρίμματα τροφίμων (33%).

Όσον αφορά τα μέσα μεταφοράς, το αεροπλάνο βρέθηκε να είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να φτάσει κανείς σε έναν προορισμό χειμερινών σπορ (69%), με το αυτοκίνητο να βρίσκεται στη δεύτερη θέση (24%) και τις σιδηροδρομικές μεταφορές στην τρίτη ((17%).

Σε δηλώσεις του ο Nicolas Bresch, διευθύνων σύμβουλος της Club Med για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τις σκανδιναβικές χώρες, είπε: “Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε έναν μεγάλο αριθμό Βρετανών να κάνουν κράτηση νωρίς φέτος, καθώς και τον αριθμό των ατόμων που επιλέγουν φέτος all-inclusive διακοπές, ένα σημάδι ότι οι παραθεριστές επιθυμούν να κατοχυρώσουν τις τιμές των διακοπών τους πριν αυτές αυξηθούν κατά τη διάρκεια της σεζόν”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να αναλάβουμε το μερίδιο που μας αναλογεί για να προσπαθήσουμε να μετριάσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, δεδομένου του άμεσου αντικτύπου της στον ταξιδιωτικό κλάδο και τις τοπικές κοινότητες.

“Είμαστε υπερήφανοι ως επιχείρηση που έχουμε μια μακρόχρονη ιστορία στο να υποστηρίζουμε και να προωθούμε ταξίδια με οικολογική συνείδηση και προσπαθούμε να το αντικατοπτρίζουμε αυτό στην επιχείρησή μας, από την κατασκευή των θερέτρων μέχρι τις δραστηριότητες εντός αυτών, για να διασφαλίσουμε ότι εφαρμόζουμε μια πιο βιώσιμη προσέγγιση. Γνωρίζουμε ότι αυτό βρίσκεται πλέον στο μυαλό των πελατών και θέλουμε να επαναλάβουμε ότι αυτό θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητά μας”.

The post ΕΡΕΥΝΑ: All inclusive διακοπές, early bookings και μείωση δαπανών τα χαρακτηριστικά των Βρετανών σκιέρ | Στις 1.580 λίρες ανά άτομο οι δαπάνες, μειωμένες κατά 400 λίρες appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts