ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΑ TUI Αυστρίας: Διακοπές δίπλα στη θάλασσα “ψηφίζουν” οι Αυστριακοί

Για τη συντριπτική πλειοψηφία (90%) των Αυστριακών, οι διακοπές δίπλα στη θάλασσα είναι η προτιμώμενη μορφή ταξιδιού, με τη χαλάρωση να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των κινήτρων διακοπών, όπως αποκαλύπτει έρευνας της TUI Αυστρίας.

Το 30% ενδιαφέρεται επίσης για ένα ταξίδι στην πόλη, ενώ, στην πλειονότητά τους (85%), οι Αυστριακοί δηλώνουν ότι θα ταξίδευε με αεροπλάνο.

Περισσότερα από τα δύο τρίτα προτιμούν ένα ξενοδοχείο ή ένα θέρετρο για τη διαμονή τους.

Το πιο δημοφιλές ξενοδοχειακό brand των Αυστριακών είναι το TUI Magic Life (77%) και τα τρία ξενοδοχεία με τις περισσότερες κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι είναι, μέχρι σήμερα, τα TUI Magic Life Belek, TUI Magic Life Masmavi και TUI Magic Life Jacaranda στην Τουρκία.

Παράλληλα, η τάση για all inclusive συνεχίζεται, καθώς πάνω από τους μισούς Αυστριακούς ταξιδιώτες κάνουν κράτηση για all-inclusive πακέτο διακοπών. Ωστόσο, οι ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης και αλλαγής κράτησης έχουν χάσει τη σημασία τους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με τους μισούς περίπου να ενδιαφέρονται φέτος γι’ αυτό, έναντι των δύο τρίτων πέρυσι.

Η βιωσιμότητα στο επίκεντρο των ταξιδιωτών

Το θέμα της βιωσιμότητας γίνεται όλο και πιο σημαντικό για τους ταξιδιώτες, με το το 22% των Αυστριακών να δίνουν προσοχή στη στρατηγική βιωσιμότητας του ταξιδιωτικού παρόχου και το 35% στην έννοια της βιωσιμότητας στο ξενοδοχείο διακοπών. Επίσης, το 16% δίνει προσοχή στο εύρος των βιώσιμων εκδρομών.

Η TUI είναι πρωτοπόρος στην πιστοποίηση της βιωσιμότητας των ξενοδοχείων και εδώ και ένα χρόνο ξεχωρίζει τα πιστοποιημένα με βιώσιμο τρόπο ξενοδοχεία με το σήμα Green & Fair.

Επί του παρόντος, οι Αυστριακοί πελάτες της TUI μπορούν να κάνουν κράτηση σε περισσότερα από 1.200 πιστοποιημένα ξενοδοχεία.

Σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Βιώσιμου Τουρισμού (GSTC), η TUI ήταν η πρώτη εταιρία του κλάδου που άρχισε να εφαρμόζει παγκόσμια πρότυπα βιωσιμότητας στο χαρτοφυλάκιο εκδρομών της. Και οι 1.200 προτάσεις της TUI πρόκειται να πιστοποιηθούν πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

Για ακόμη μεγαλύτερη προβολή και διαφάνεια, οι παραθεριστές μπορούν πλέον να βρίσκουν λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα μέτρα βιωσιμότητας των ξενοδοχείων στα συστήματα κρατήσεων της TUI και στο TUI.at.

Όσον αφορά τις πρόσθετες υπηρεσίες, οι εκδρομές και οι εμπειρίες βρίσκονται ψηλά στη λίστα των Αυστριακών ταξιδιωτών με το 55% να ενδιαφέρεται για εκδρομές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του, το 22% για άλλες δραστηριότητες, όπως γευσιγνωσίες, ενώ το 20% ενδιαφέρεται για επίσκεψη σε εκθέσεις, μουσεία και συναυλίες.

Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων ενδιαφέρεται για ιδιωτική μεταφορά στον προορισμό. Το 60% θέλει να κάνει κράτηση για αυτές τις πρόσθετες υπηρεσίες πριν ξεκινήσει το ταξίδι του. Αυτό είναι εφικτό, τόσο μέσω ταξιδιωτικού γραφείου, όσο και μέσω της εφαρμογής MyTUI.

Η έρευνα της TUI Αυστρίας διεξήχθη από τις 7 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023, σε δείγμα 13.700 ενηλίκων, βάσει διαδικτυακού ερωτηματολογίου μεταξύ των συνδρομητών του ενημερωτικού δελτίου της TUI Αυστρίας.

The post ΕΡΕΥΝΑ TUI Αυστρίας: Διακοπές δίπλα στη θάλασσα “ψηφίζουν” οι Αυστριακοί appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr