ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ευαγγελία Μπαραλού – Alba: Επαναπροσδιορισµός και της Εκπαίδευσης, λόγω της πανδηµίας

  • Σύγχρονη, εξ αποστάσεως µεταπτυχιακή εκπαίδευση Msc in Tourism Management

Η πανδηµία πέραν των άλλων επιπτώσεων, έχει επιδράσει σηµαντικά και στην Εκπαίδευση, η οποία ειδικά στον Τουρισµό, που απαιτεί χρονική και γεωγραφική ευελιξία, θα οδηγηθεί σε εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Όπως λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, η κα. Ευαγγελία Μπαραλού, Ακαδηµαϊκή Διευθύντρια του προγράµµατος MSc in Tourism Management, του Alba Graduate Business School, «…είναι σηµαντικό να εξετάσουµε ξανά πώς θα εξελίξουµε την εκπαίδευση, ώστε οι επαγγελµατίες να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτή. Δεν πρόκειται απλώς για τη µετάβαση από τις αίθουσες διδασκαλίας στις οθόνες των υπολογιστών».

Σύμφωνα με την Ακαδημαϊκή Διευθύντρια, «…αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει τα προηγούμενα χρόνια, το Alba προσφέρει σύγχρονη, εξ αποστάσεως μεταπτυχιακή εκπαίδευση Msc in Tourism Management, η οποία θα δώσει την ευκαιρία στους επαγγελματίες να φοιτήσουν online, με σύγχρονο τρόπο (synchronous) απ’ οπουδήποτε στον κόσμο». Και συμπληρώνει χαρακτηριστικά: «Γνωρίζουμε ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού, που ζουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, χρειάζονται μεγάλη ευελιξία, καλύτερη διαχείριση χρόνου και μια ευρύτερη παγκόσμια προοπτική για υψηλής ποιότητας, ευέλικτης και οικονομικά προσιτής εκπαίδευσης και προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες τους».

Η συνέντευξη της κας. Μπαραλού, στο Χ&Τ, έχει ως εξής:

Ένα από τα μεγάλα θύματα της πανδημίας υπήρξε ο τουριστικός κλάδος. Πιστεύετε πως ακόμη και σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να πούμε ότι η κρίση φέρνει ευκαιρίες;

Καθώς ο τουρισμός εξαρτάται από την ίδια ανθρώπινη κινητικότητα που μεταδίδει την πανδημία, έχει υποστεί τους πλέον αυστηρούς και διαρκείς περιορισμούς σε όλο τον κόσμο και, επομένως, έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη οικονομική δραστηριότητα.

Παρ’ όλ’ αυτά, παρουσιάζεται όντως εδώ η ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο περιδιαβαίνουμε αυτό τον πλανήτη και δεν πρέπει να τη χάσουμε.

Καθώς σχεδιάζουμε το μέλλον του τουρισμού, όλοι μας – ταξιδιώτες, επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, κυβερνήσεις που ελέγχουν και ρυθμίζουν τη βιομηχανία του τουρισμού αλλά και ακαδημαϊκοί θα ήταν σοφό να ξανασκεφτούν πώς ο τουρισμός θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε έναν ολοένα θερμαινόμενο πλανήτη.

Πως μπορεί η εκπαίδευση να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια; Να στηρίξει αυτή την ευκαιρία;

Όπως η μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή, ο πόλεμος εναντίον της πανδημίας απαιτεί συντονισμό μεταξύ των εκπαιδευτικών, ρυθμιστικών αρχών, επιστημόνων και επιχειρήσεων ανά τον κόσμο. Η πανδημία όχι μόνο επηρέασε τον τρόπο που ταξιδεύουμε, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο σπουδάζουμε τον τουρισμό. Είναι σημαντικό να ξαναεξετάσουμε πώς θα εξελίξουμε την εκπαίδευση, ώστε οι επαγγελματίες να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτή.

Δεν πρόκειται απλώς για τη μετάβαση από τις αίθουσες διδασκαλίας στις οθόνες των υπολογιστών. «Είναι σαν το τζίνι που έχει δραπετεύσει από το μπουκάλι και δεν νομίζω πως μπορείς να το ξαναβάλεις μέσα»  όπως σχολίασε και ο Paul Reville,  ιδρυτικός διευθυντής του Education Redesign Lab.

Σαν εκπαιδευτικός και υπεύθυνη για το πρόγραμμα MSc Tourism Management στο Alba, τι βήματα κάνετε προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν στην χώρα μας προγράμματα σπουδών που να ακολουθούν αυτές τις τάσεις;

Η σύντομη απάντηση είναι Ναι!

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει τα προηγούμενα χρόνια, το Alba προσφέρει σύγχρονη, εξ αποστάσεως μεταπτυχιακή εκπαίδευση Msc in Tourism Management, η οποία θα δώσει την ευκαιρία στους επαγγελματίες να φοιτήσουν online, με σύγχρονο τρόπο (synchronous) απ’ οπουδήποτε στον κόσμο

Γνωρίζουμε ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού, που ζουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, χρειάζονται μεγάλη ευελιξία, καλύτερη διαχείριση χρόνου και μια ευρύτερη παγκόσμια προοπτική για υψηλής ποιότητας, ευέλικτης και οικονομικά προσιτής εκπαίδευσης και προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες τους!

Ενώ λοιπόν, η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές να γνωρίσουν ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται για μία καριέρα στον ίδιο τομέα, αναγνωρίζουμε επίσης τη σημασία της δημιουργίας οικοσυστημάτων, γι’ αυτόν το σκοπό, προσφέρονται τρία διά ζώσης workshops, κατά τα οποία οι φοιτητές θα μπορούν να γνωριστούν από κοντά και να δικτυωθούν με στελέχη από της αγορά.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι συνδυασμός της αξίας του Alba, τόσο από την άποψη της διδασκαλίας όσο και από την άποψη της εκμάθησης, με ένα ευέλικτο μοντέλο σύγχρονης, εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα ενισχύσει τη μάθηση και τις προοπτικές επαγγελματικής ανάπτυξης για τους απασχολούμενος στον Τουρισμό.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts