ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωαγορές: Οριακές απώλειες με το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη – Αναμένεται η πρώτη αύξηση βασικού επιτοκίου της τα τελευταία 11 χρόνια

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μία ημέρα η οποία χαρακτηρίστηκε από την έντονη μεταβλητότητα, τη στιγμή που οι επενδυτές έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην ΕΚΤ και την αύξηση των επιτοκίων, μετά από 11 χρόνια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,2%, διαγράφοντας τα ενδοσυνεδριακά κέρδη. Ο τραπεζικός κλάδος και αυτό της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν περισσότερο από 0,9% για να ηγηθούν των απωλειών. Άνοδο 1,7% σημείωσε ο τεχνολογικός κλάδος.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε απώλειες 0,2% κλείνοντας στις 13.281 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 0,34% στις 6.184 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που έχασε 0,44% ολοκληρώνοντας στις 7.264 μονάδες.

Στην Ιταλία ο FTSE MIB σημείωσε απώλειες 1,6% κλείνοντας στις 21.348 μονάδες, ενώ στην Ισπανία ο IBEX 35 υποχώρησε κατά 1,2% ολοκληρώνοντας στις 8.028 μονάδες.

Ο τίτλος της Uniper, του διαχειριστή στη Γερμανία, σημείωσε για δεύτερη διαδοχική ημέρα διψήφια άνοδο κλείνοντας στο +12%.

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκε ο τίτλος της Volvo που βρέθηκε να υποχωρεί έως και άνω του 5% αφότου ο σουηδός κατασκευαστής αυτοκινήτων έχασε τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη του στο δεύτερο τρίμηνο, αλλά τελικά έκλεισε πέριξ του αμετάβλητου.

Διαβάστε ακόμη:

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Στους πιστωτές το… μπαλάκι – Ποιοι εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά εγκρισιμότητας

Τουρκία: Ο Ερντογάν ερμηνεύει τους αμερικανικούς όρους για τα F-16 ως μη δεσμευτικούς

Το σχέδιο της Κομισιόν: Μείωση χρήσης φυσικού αερίου κατά 15% μέχρι την άνοιξη του 2023

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts