ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωαγορές: Υποχώρηση από το υψηλό 5 εβδομάδων, εν μέσω νέων περιοριστικών μέτρων

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχώρησε 0,55%, βάζοντας τέλος στο τριήμερο ανοδικό του σερί, δεχόμενος έντονες πιέσεις από τον τραπεζικό κλάδο ο οποίος υποχώρησε 2,74%

Προσγείωση από το υψηλό 5 εβδομάδων στο οποίο αναρριχήθηκαν τη Δευτέρα πραγματοποίησαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, καθώς η απόφαση της Johnson&Johnson να σταματήσει τις κλινικές δοκιμές για το υποψήφιο εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού, δημιούργησε αμφιβολίες για το χρονοδιάγραμμά του κι ενώ η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανακοινώνουν περιοριστικά μέτρα.

Ένα μήνα μετά την αναστολή των δοκιμών της AstraZeneca στο υποψήφιο εμβόλιό της, η Johnson&Johnson ανέφερε ότι σταματάει προσωρινά τις δοκιμές, λόγω ανεξήγητης ασθένειας σε έναν μετέχοντα στη μελέτη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχώρησε 0,55%, βάζοντας τέλος στο τριήμερο ανοδικό του σερί, δεχόμενος έντονες πιέσεις από τον τραπεζικό κλάδο ο οποίος υποχώρησε 2,74%, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων στην Ιταλία και την Ελλάδα βυθίστηκαν σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Μόνο οι κλάδοι τηλεπικοινωνιών, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ο τεχνολογικός έκλεισαν οριακά υψηλότερα.

Το σημερινό κλίμα επιβαρύνθηκε από τα στοιχεία του δείκτη του Ινστιτούτου ZEW για τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες τον Οκτώβριο στην Ευρωζώνη, ο οποίος έκανε βουτιά άνω των 20 μονάδων.

Παράλληλα η ανεργία στη Βρετανία ανήλθε στο 4,5% το τρίμηνο έως τα τέλη Αυγούστου.

Η μετοχή της Airbus υποχώρησε 3,50%, μετά την υποβάθμισή της από την JPMorgan σε «underweight» από «ουδέτερη».

Βουτιά 19,55% πραγματοποίησε η μετοχή της βρετανικής εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων French Connection, στη χειρότερη συνεδρίασή της από τον Μάρτιο, μετά την ευρεία πτώση των πωλήσεων της κατά το α΄ εξάμηνο του 2020.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts