ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκές αγορές: Υποχωρούν καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τη συνεδρίαση της Fed

Ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή της η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ – Εβδομάδα γεμάτη από εταιρικά αποτελέσματα αυτή που διανύουμε

Πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη, μετά την ισχυρή έναρξη trading χθες πρώτη μέρα του Νοεμβρίου. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο χάνει 0,2%, το Παρίσι κινείται οριακά αρνητικά, η Μαδρίτη υποχωρεί 0,2% και το Μιλάνο παραμένει αμετάβλητο.

Οι επενδυτές σε όλον τον κόσμο προετοιμάζονται για εβδομάδα γεμάτη από εταιρικά αποτελέσματα, τη συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) και τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, που δημοσιεύονται την Παρασκευή.

Η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Fed ξεκινά την Τρίτη. Αναμένεται ευρέως να οδηγήσει στο να ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει τη μείωση του ρυθμού αγορών ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων μηνιαίως και τερματισμό του προγράμματος εξ ολοκλήρου μέχρι τα μέσα του 2022.

Και ενώ οι επενδυτές παγκοσμίως παρακολουθούν τις εξελίξεις από τη Σύνοδο για το Κλίμα COP26 στη Γλασκώβη, εκατό χώρες, που αντιπροσωπεύουν το 85% των δασών του κόσμου, έδωσαν στον εαυτό τους εννέα χρόνια για να σταματήσουν και να αντιστρέψουν την αποψίλωση των δασών, σε μία σημαντική νέα δέσμευση στις συνομιλίες για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή, την Τρίτη.

Τα εταιρικά αποτελέσματα βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο την Τρίτη με τα τελευταία στοιχεία να προέρχονται από τις Fresenius, HelloFresh, DSM, Adecco Group, Standard Chartered, BP και Ferrari.

Ο γίγαντας πετρελαίου και φυσικού αερίου BP ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου την Τρίτη, τροφοδοτούμενος από την άνοδο των τιμών της ενέργειας.

Διαβάστε ακόμα

Ποιοι ενδιαφέρονται για το ΜΙΝΙΟΝ: Προτάσεις για ξενοδοχείο, γραφεία και εμπορικές χρήσεις

Η δουλίτσα της Διάτμησης (πρώην… Φλομπέρ) το νέο ομόλογο, το «μαντήλι» του Φερίτ και η παρεξήγηση στο Annabel’s 

Στέλιος Χατζηιωάννου: easy παντού για τον Sir Stelios (pics)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts