ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό Α/Γ: Πρώτο τεστ για τη νέα Εθνική

Στη Σόφια της Βουλγαρίας ξεκινά αύριο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο το οποίο θα αποτελέσει και το πρώτο δυνατό τεστ για την Εθνική ομάδα ενόψει της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης που ξεκινά τον επόμενο μήνα.

του Αγαθοκλή Γαρδίκη
[email protected]

Στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, ταξίδεψαν επτά Έλληνες τζουντόκα όπου θα διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό. Η Ελισάβετ Τελτσίδου (70κ), Ολυμπιονίκης στο Τόκιο (7η θέση) είναι η πιο έμπειρη στην Εθνική ομάδα και ο Θοδωρής Τσελίδης (90κ) ο μοναδικός μεταλλιούχος (χάλκινο το 2018).
Από κει και πέρα, στην ελληνική αποστολή υπάρχει ο Σάββας Καρακιζίδης (60κ) ο οποίος έχει δείξει καλό πρόσωπο στα γκραν σλαμ και με μια καλή κλήρωση έχει προοπτικές διάκρισης. Ο 19χρνος Μιχάλης Τσουτσλασβίλι (73κ), ο 21χρονος Θανάσης Μυλωνέλης (81κ), ο 20χρονος Παναγιώτης Παπανικολάου (100κ) και ο 18χρονος Σταύρος Δούμας (73κ) αποτελούν το νέο αίμα της Εθνικής ομάδας και ο στόχος είναι η συλλογή εμπειριών και ότι καλύτερο προκύψει.
Στο ευρωπαϊκό συμμετέχουν 40 χώρες με 362 τζουντόκα και οι μεγάλες δυνάμεις κατεβάζουν πλήρεις ομάδες. Ακόμα και η Ουκρανία που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση θα συμμετάσχει με 15 τζουντόκα μεταξύ των οποίων και Ντάρια Μπιλόντιντ που ήταν 3η στο Τόκιο στα 48κ και έχει τέσσερις παγκόσμιους τίτλους.
Οι Γάλλοι κατεβάζουν όλα τα μεγάλα τους ονόματα (πλην Τέντι Ρινέρ που θα αγωνιστεί το 2023) ενώ το Κόσοβα θα έχει στη σύνθεση του τη χρυσή Ολυμπιονίκη και πρωταθλήτρια Ευρώπης Ντίστρια Κρισνίκι αλλά και τον κάτοχο του τίτλου Ακίλ Γκαϊκόβα.
Θυμίζουμε ότι εκτός έχει μείνει η Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts