ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό δρόμου: Δεν ολοκλήρωσε ο Αρβανίτου

Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ο Νικηφόρος Αρβανίτου τον αγώνα αντοχής της κατηγορίας των εφήβων στο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδηλασίας δρόμου που διεξάγεται στο Τρέντο της Ιταλίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κινήθηκε μαζί με το πελοτόν στους δύο πρώτους γύρους, στο σιρκουΐ του Τρέντο, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, απόρροια και της έλλειψης εμπειρίας. Στον πέμπτο γύρο έχασε το χρονικό όριο από το γκρουπ των πρωτοπόρων, με αποτέλεσμα να σταματήσει. Η διαδρομή είχε συνολικό μήκος 107,2 χιλιόμετρα. Κάθε γύρος είχε διάρκεια 13,2 χιλιομέτρων με 250 υψομετρικά και σημείο αναφοράς την ανάβαση του Πόβο (3.6 χλμ.-4,7%).

Την φανέλα του πρωταθλητή Ευρώπης κατέκτησε ο Ρομάν Γκρεγκουάρ. Ο πρωταθλητής Γαλλίας τα τελευταία δύο χρόνια, κέρδισε στο σπριντ τον Νορβηγό Περ Σταντ Χάγκενες που αγωνίζεται στην αναπτυξιακή ομάδα της Jumbo Visma και τον συμπατριώτη του Λένι Μαρτίνες, που φοράει την φανέλα της αναπτυξιακής ομάδας της Groupama FDJ.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο, με τον Γιώργο Μπουτόπουλο και την Βαρβάρα Φασόη να αγωνίζονται στην elite κατηγορία ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts