ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό Κ19: Η Εθνική ξεκινά την υπεράσπιση του τίτλου της

Τελευταία διοργάνωση για το 2022 στην υδατοσφαίριση είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των εφήβων στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου (18-25/9) με την Εθνική να καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Η ελληνική ομάδα των εφήβων είχε κατακτήσει το ευρωπαϊκό το 2018 ενώ το 2020 η διοργάνωση δεν είχε πραγματοποιηθεί λόγω του κορονοϊού.
Το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο είναι η Ουγγαρία που που ένα μήνα πριν κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18, αλλά και το Κ16 και τώρα έχει την ευκαιρία να κάνει το 3/3 στα ηλικιακά πρωταθλήματα έχοντας σταρ της ομάδας τον Έρικ Μόλναρ που δευτεραθλητής Ευρώπης με την ομάδα των μεγάλων πριν από μερικές μέρες στο Σπλιτ.
Οι Σέρβοι κατεβάζουν σχεδόν την ίδια ομάδα με αυτήν που κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο Κ18. Θα έχουν μια από τις νεότερες ομάδες όμως έχουν παίκτες στην πρώτη ομάδα της Σερβίας με τον Βασίλιγιε Μαρτίνοβιτς να ξεχωρίζει.
Το Μαυροβούνιο επίσης έχει πολύ καλή ομάδα τα περισσότερα μέλη της οποίας αγωνίστηκαν στο ευρωπαϊκό του Σπλιτ. Μάρκο Μίρσιτς, Γιόβαν Βούγιοβιτς και Βασίλιγιε Ράντοβιτς ήταν από τα βασικά στελέχη της ανδρικής ομάδας.

Η ελληνική ομάδα είναι από τα αουτσάιντερ της διοργάνωσης. Το 2018 κέρδισε τον τίτλο με πρωταγωνιστές του Αλέξανδρο Παπαναστασίου, Κώστα Κάκαρη και Κώστα Γκιουβέτση που σήμερα είναι βασικά στελέχη στην ομάδα των ανδρών.

Ο προπονητής της Εθνικής εφήβων Ηλίας Μαχαίρας στην αποστολή που βρίσκεται ήδη την Ποντγκόριτσα έχει επιλέξει 15 πολίστες που είναι οι Βαγγέλης Πούρος, Γιάννης Καρακούρος, Γιάννης Τόττης, Δημήτρης Μπουζαλάς, Νίκος Γκίλλας, Σπύρος Λυκούδης, Νεκτάριος Ηλιόπουλος, Ανδρέας Αλμύρας, Χρήστος Μπιτσάκος, Νίκος Καστρινάκης, Σεμίρ Σπάχιτς, Κώστας Κανδανολέων, Τάσος Μύριλος, Ανδρέας Μπιτσάκος και Απόστολος Γεωργαράς.

Οι όμιλοι

1ος: Ισπανία, Ολλανδία, Μάλτα, Τσεχία
2ος: Κροατία, Ιταλία, Γεωργία, Σλοβακία
3ος: Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία, Γερμανία
4ος:  Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Γαλλία, Τουρκία
Απευθείας στα προημιτελικά προκρίνεται μόνο ο πρώτος.

Το πρόγραμμα της Εθνικής

18/9 – 12:40, Ελλάδα – Ρουμανία
19/9 – 17:20, Ελλάδα – Σερβία,
20/9 – 10:00, Ελλάδα – Γερμανία

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts