ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό 25αρας: Με 9 μεταλλιούχους των Ολυμπιακών και πολλές απουσίες

Την Τρίτη ξεκινά στο Καζάν το 21ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25αρας πισίνας με τη συμμετοχή εννέα κολυμβητών και κολυμβητριών που ανέβηκαν στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο αλλά και πολλές απουσίες μεγάλων ονομάτων.

του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]

Η διοργάνωση του Καζάν είναι αυτή που κανονικά θα διεξάγονταν πέρσι, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, Έτσι μεταφέρθηκε φέτος, ένα μήνα πριν από το παγκόσμιο του Άμπου Ντάμπι (25αρας) που είναι κανονικά στο πρόγραμμα του. Λαμβάνοντας υπόψη πως μόλις πριν από τρεις μήνες οι περισσότεροι κολυμπούσαν στο Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι λογικό να υπάρχουν πολλές και χτυπητές απουσίες.
Στους άνδρες δε θα είναι ο παρών ο Λάζλο Τσεχ που κρέμασε το σκουφάκι, ο Φλορέντ Μανοντού (οι Γάλλοι επέλεξαν να μη στείλουν δυνατή ομάδα) το δίδυμο των Βρετανών Ντάνκαν Σκοτ και Τόμας Ντιν που εντυπωσίασε στο Τόκιο κάνοντας το 1-2 στα 200μ ελεύθερο όπως απών θα είναι και ο Άνταμ Πίτι (που είναι σε χορευτικό σόου) αλλά και ο Τζέιμς Γκάι ενώ δεν κατεβαίνει και ο Λιθουανός Ντάνας Ράψις που είχε κάνει το νταμπλ σε 200/400μ ελεύθερο το 2019.
Από τις γυναίκες ξεχωρίζει η απουσία της Κατίνκα Χόσου των τεσσάρων χρυσών μεταλλίων το 2019 (και συνολικά 18 παγκοσμίων ρεκόρ στην 25αρα), απούσα και η Περνίλε Μπλούμε με τη Φεντερίκα Πελεγκρίνι όπως και η Ρανόμι Κρομοβιτζότζο.

Αντιθέτως θα αγωνιστούν χρυσοί Ολυμπιονίκες όπως ο Εβγκένι Ριλόφ (100/200μ ύπτιο), ο Κριστόφ Μίλακ (200μ πεταλούδα), Φλόριαν Βέλμπρουκ (10χλμ) και αρκετοί μεταλλιούχοι όπως η Σάρα Σέστρεμ, η Σιμόνα Κουανταρέλα, ο Κλίμεντ Κολέσνικοφ, ο Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι, ο Αρνό Καμίνγκα και ο Νικολό Μαρτινένγκι.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts