ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό E/N: Αποκλεισμοί για τους Έλληνες τζουντόκα

Μόλις δυο νίκες ήταν ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής κατά τη δεύτερη μέραα η παρουσία της ελληνικής αποστολής στην δεύτερη μέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τζούντο της Πράγας.

του Αγαθοκλή Γαρδίκη
[email protected]

Ο Μιχάλης Τσουτλασβίλι (73κ) σημείωσε την πρώτη νίκη της ελληνικής αποστολής στον αγώνα του εναντίον του Βέλγου Ζελεμκάν Μπατσάεφ. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του νεαρού τζουντόκα με αντίπαλο τον Βέλγο, σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ωστόσο, στην συνέχεια της διοργάνωσης, ο 20χρονος αθλητής έμεινε εκτός από τον Τσέχο Πετρ Μλάντι. Η δεύτερη νίκη σημειώθηκε από τον Μάριο Καψούρο στα 81 κιλά, νικώντας τον Πορτογάλο Ντιόγκο Ρανχέλ. Όπως στην περίπτωση του Τσουτλασβίλι, όμως, έτσι και στου Καψούρου, ο Τσέχος Άνταμ Κοπέκι του έκλεισε τον δρόμο προς την επόμενη φάση μόλις στα 13 δευτερόλεπτα στο τατάμι καθώς αποκλείστηκε με ίπον.

Σήμερα αγωνίστηκε και ο Σταύρος Δούμας στα 73 κιλά, όπου και δεν κατάφερε να κερδίσει τον Γεωργιανό Κότε Καπανάτζε. Αύριο η ελληνική παρουσία στην Τσεχία θα ολοκληρωθεί με την εμφάνιση της Μαρίας Νικολέτας Βούλπασιν στα +78 κιλά. Στον πρώτο της αγώνα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα αντιμετωπίσει την Μολδαβή Οξάνα Νταντσένκο, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης θα αναμετρηθεί με την χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης νέων, την Ιταλίδα Άσια Ταβάνο.  

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts