ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ευρώπη: Οι ξενοδοχειακές τιμές στις δημοφιλέστερες πόλεις τον Ιανουάριο

Χαμηλές τιμές από τα ξενοδοχεία για τόνωση της ζήτησης και πρόβλεψη για αύξηση των τουριστικών εσόδων έως το 2023

Χαμηλές τιμές διατηρούν τόσο τα ξενοδοχεία της Αθήνας όσο και της Περιφέρειας, σε μία προσπάθεια να τονώσουν τη ζήτηση για κρατήσεις, μετά την υστέρηση που καταγράφεται με το πέρας της εορταστικής περιόδου.

Ο Ιανουάριος, μετά την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων, θα είναι ένας δύσκολος μήνας για τις τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τον χειμώνα αλλά και για τα 12μηνης λειτουργίας καταλύματα που λειτουργούν, κυρίως, στα αστικά κέντρα.

Η μετάλλαξη Όμικρον αποτελεί μία νέα εξίσωση στο ήδη δύσκολο περιβάλλον που καλείται να ανταποκριθεί η τουριστική αγορά. Πάντως, οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για σταδιακή ομαλοποίηση των κρατήσεων, μετά τη χειμερινή περίοδο.

Επίσης, η Τράπεζα της Ελλάδος στην ενδιάμεση της έκθεση εκτιμά ότι τα τουριστικά έσοδα θα ακολουθήσουν ανοδική πορεία τόσο το 2022 όσο και το 2023.

Άλλωστε, η ανάκτηση σημαντικού μέρους των απωλειών του τουριστικού τομέα το 2021 και η διατήρηση του ανοδικού ρυθμού στη μεταποίηση συνέβαλαν στη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος και της απασχόλησης.

Επίσης, η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και η έναρξη της τουριστικής περιόδου οδήγησαν σε αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων και σε περαιτέρω υποχώρηση του ποσοστού ανεργίας ήδη από το δεύτερο τρίμηνο του 2021, το οποίο από τον περασμένο Οκτώβριο υποχώρησε στο 13,3% από 16,4% τον Οκτώβριο του 2020.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts