ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εύποροι Ρώσοι επενδύουν σε κατοικίες στην Κωνσταντινούπολη | Σε Ρώσους το 20,5% των σπιτιών που πωλήθηκαν στη χώρα στο 6μηνο

Όλο και περισσότεροι Ρώσοι αγοράζουν σπίτια στην Κωνσταντινούπολη, ιδιαίτερα στη συνοικία Acıbadem και γύρω από τη λεωφόρο Bağdat, τον πολυτελή δρόμο στην ασιατική πλευρά της πόλης, εκτός από την περιοχή της Αττάλειας, που αποτελεί αγαπημένο τους προορισμό διακοπών. Έτσι, από το σύνολο των 21.039 ακινήτων, που πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2022 σε ξένους υπηκόους στην Τουρκία, το 20,5% αγοράστηκαν από Ρώσους.

Ρώσοι υπήκοοι αύξησαν τις αγορές κατοικιών στην Τουρκία μετά το ξέσπασμα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Εκτός, από το τουριστικό θέρετρο της Αττάλειας, νέοι και πλούσιοι Ρώσοι αγοράζουν τώρα ακίνητα στο Acıbadem και γύρω από τη λεωφόρο Bağdat, όπως ανέφεραν κτηματομεσίτες στην εφημερίδα Milliyet.

Η λεωφόρος Bağdat είναι γνωστή για τα πολυτελή πολυκαταστήματα, τα καφέ και τα εστιατόρια.

Τα σπίτια στο Acıbadem και γύρω από τη λεωφόρο Bağdat έχουν τιμή από 5 έως 20 εκατομμύρια τουρκικές λίρες. Οι Ρώσοι όχι μόνο αγοράζουν ακίνητα, αλλά και νοικιάζουν σπίτια σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες.

Η ζήτηση έχει “εκτιναχθεί” μετά τον πόλεμο. Σε αντίθεση με τους Ιρανούς και τους ανθρώπους από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, οι Ρώσοι αγοράζουν μικρότερα διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου ή δύο υπνοδωματίων, όπως  υποστήριξε ο Sühran Aras, ειδικός στην Coldwell Türkiye.

“Θέλουν να απολαύσουν μια ζωντανή κοινωνική πόλη, θέλουν να είναι κοντά εκεί που είναι η δράση, γι’ αυτό προτιμούν την περιοχή Üsküdar καθώς και το Acıbadem και τη λεωφόρο Bağdat”, εξήγησε ο κ. Aras.

Ωστόσο, ο κύριος προορισμός των Ρώσων που επενδύουν στην αγορά κατοικιών στην Τουρκία παραμένει η Αττάλεια, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Hakan Bucak, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Mars Investments.

“Εδώ και χρόνια, οι Ρώσοι κάνουν διακοπές στην Αττάλεια, κατά κάποιο τρόπο έχουν συνηθίσει την πόλη και θέλουν να είναι με τα μέλη της οικογένειάς τους και τους φίλους τους που ζουν στην περιοχή. Η ποιότητα των σπιτιών και των γειτονιών δεν είναι οι προτεραιότητές τους στην Αττάλεια”, είπε ο κ. Bucak.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts