ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζάρα Ράδερφορντ: Στο Ηράκλειο η 19χρονη που κάνει τον γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο

Η 19χρονη ξεκίνησε το ταξίδι στον κόσμο στις 18 Αυγούστου 2021 από το Βέλγιο και υπολογίζει ότι θα το ολοκληρώσει στις 13 Ιανουαρίου – Διεκδικεί τρία παγκόσμια ρεκόρ

Να καταρρίψει τρία παγκόσμια ρεκόρ επιχειρεί μια 19χρονη από το Βέλγιο, που κάνει το γύρο του κόσμου με το μονοκινητήριο αεροσκάφος της.

Η Ζάρα Ράδερφορντ, που προσγειώθηκε το πρωί στο Ηράκλειο, διεκδικεί να γίνει η πρώτη γυναίκα από το Βέλγιο που κάνει το γύρο του κόσμου με μονοκινητήριο αεροσκάφος, η πρώτη γυναίκα που κάνει το γύρο του κόσμου με αεροσκάφος κατηγορίας υπέρ- ελαφρύ, αλλά και και η νεότερη γυναίκα που κάνει μόνη της τον γύρο του κόσμου.

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου την 19χρονη υποδέχθηκε o πρόεδρος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, Νίκος Μακράκης, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εξήγησε πόσο ιδιαίτερο είναι το εγχείρημα της 19χρονης.

«Το κορίτσι αυτό είναι πραγματικά θαρραλέο και επίμονο. Με ενθουσιασμό την άκουσα να λέει πόσο συγκεντρωμένη είναι στον στόχο της. Όπως μας είπε, ο στόχος αυτός την κρατάει να μη σκέφτεται τις δυσκολίες που συναντάει στον αέρα κάποιες φορές», εξήγησε ο κ. Μακράκης.

Η 19χρονη ξεκίνησε το ταξίδι στον κόσμο στις 18 Αυγούστου 2021 από το Βέλγιο και υπολογίζει ότι θα το ολοκληρώσει στις 13 Ιανουαρίου.

«Έχει μέχρι στιγμής επισκεφθεί 48 χώρες. Μετά την Ελλάδα, θα βρεθεί στη Βουλγαρία, τη Σλοβακία, τη Γερμανία και θα επιστρέψει στο Βέλγιο, ολοκληρώνοντας το ταξίδι στον κόσμο», συμπλήρωσε ο κ. Μακράκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι ίσως οι υπολογισμοί της να «μην πέσουν ακριβώς μέσα και το ταξίδι να ολοκληρωθεί μια δυο μέρες αργότερα -λόγω των καιρικών συνθηκών- αλλά αυτό που κάνει η 19χρονη, είναι πραγματικά υπέροχο».

Σε ό,τι αφορά το ταξίδι της προς το Ηράκλειο, η ίδια, όπως είπε ο κ. Μακράκης, υποστήριξε ότι ήταν πολύ καλό λόγω των καλών καιρικών συνθηκών.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση και πραγματικά με εντυπωσίασε, ήταν η κουβέντα που την άκουσα να λέει, όταν τη ρώτησα αν φοβάται. Μου απάντησε ότι μέσα σε αυτό το αεροσκάφος που ζυγίζει μόλις 300 κιλά, υπάρχουν στιγμές που παρακαλάει να μην σβήσει η μηχανή. Δεν είναι εύκολο να πετάς με ένα τέτοιο αεροσκάφος μέσα στον χειμώνα τον Ειρηνικό, τον Ατλαντικό ή τον Ινδικό», πρόσθεσε ο κ. Μακράκης.

Διαβάστε ακόμη

Πανδημία και πληθωρισμός, καταλύτες για την πορεία των χρηματιστηρίων

Aνάχωμα 1 δισ. ευρώ απέναντι στην Omicron

Κορωνοϊός: 300 κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα στη μάχη κατά της πανδημίας (vid)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts