ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Μέτσοβο: Στο 100% η πληρότητα για την 28η Οκτωβρίου

Δύο μήνες μετά το καλοκαίρι, στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, οι Ελληνες θα έχουν καταλάβει όλους τους χειμερινούς προορισμούς

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί ετησίως, για κάθε νέα σεζόν, την πρώτη μαζική έξοδο των κατοίκων των πόλεων με προορισμό τα ξενοδοχεία των μεγάλων ορεινών όγκων της χώρας.

Με εξαίρεση βεβαίως την περσινή σεζόν όταν ο χειμερινός τουρισμός έγινε το μεγάλο θύμα της πανδημίας. Αυτό, όμως, που συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες επιβεβαιώνει τη θεωρία του ελατηρίου.

Η επιθυμία των Ελλήνων να ταξιδέψουν είναι… θηριώδης, τάση που έγινε σαφής κι εφέτος το καλοκαίρι όταν από τον Ιούνιο οι νησιωτικοί προορισμοί πλημμύρισαν από τουρίστες που μιλούσαν ελληνικά.

Ήδη, οι πληρότητες σε ένα μεγάλο μέρος ορεινών ξενοδοχείων ξεπερνούν το 60-70%, δεδομένου ότι τα τηλέφωνα των καταλυμάτων άρχισαν να χτυπούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των ξενοδοχειακών Ενώσεων και ξενοδόχοι των περιοχών στο Travel.gr, το κύμα των κρατήσεων αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες.

Το κόστος της μετακίνησης, με την αύξηση της τιμής της βενζίνης και η επιδημιολογική κατάσταση των προορισμών, είναι δύο παράμετροι που παίζουν ρόλο για την επιλογή του τόπου διακοπών.

Από την πλευρά τους, οι ξενοδόχοι σημειώνουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας των μονάδων ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης και θεωρούν ότι η κίνηση κατά τη χειμερινή σεζόν, κυρίως τα τριήμερα και την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν θα είναι αρκετή για την ανάκαμψη των επιχειρήσεων έπειτα από τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και την περίοδο 2020-2021.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts