ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ζαραβίνας: «Στον πρώτο αγώνα πρέπει να… επιβιώσουμε»

Την ισχυρή Κροατία αντιμετωπίζει αύριο (19:00) η Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών στο Βαραζντίν, στην πρεμιέρα των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2024. Πολύ δύσκολη αρχή, κάτι που αναγνωρίζει και ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, Γιώργος Ζαραβίνας.

Για τον ομοσπονδιακό τεχνικό κάθε εμφάνιση της Εθνικής ομάδας πρέπει να περιλαμβάνει σημάδια προόδου, προκειμένου σύντομα το ελληνικό χάντμπολ να περάσει τις πύλες της ελίτ του αθλήματος. «Για εμάς είναι βασικό να διατηρήσουμε τα κεκτημένα από τα προηγούμενα προκριματικά. Την ομοιογένεια, τη στήριξη του κόσμου που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια, το “θέλω” των παιδιών και την συνειδητή απόφασή τους να γίνει η Εθνική ομάδα προτεραιότητά τους. Σε αγωνιστικό επίπεδο θέλουμε να κρατήσουμε τη σκληρή εικόνα που έχουμε στην άμυνα, η οποία μας δίνει ενέργεια και είναι το δυνατό στοιχείο μας σε συνδυασμό με τους τερματοφύλακες. Θέλουμε επομένως να διαφυλλάξουμε αυτή την καλή εικόνα και την ταυτότητά μας».

Αναφορικά με τον αγώνα απέναντι στους Κροάτες, ο Ζαραβίνας υπογράμμισε: «Η Κροατία είναι μία υπερδύναμη που δεν χρειάζεται συστάσεις. Σε αυτόν τον πρώτο αγώνα θα πρέπει να επιβιώσουμε, να αντέξουμε και διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Θέλουμε η συγκεκριμένη εμφάνιση να γίνει ένα σκαλοπάτι και μία καλή εκκίνηση ενόψει του πολύ δύσκολου αγώνα που έχουμε την Κυριακή με την Ολλανδία στη Χαλκίδα. Από το γεγονός ότι πρόσφατα φτάσαμε έως τα πλέι οφ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο, σίγουρα πλέον θα υπάρχει και καλύτερο σκάουτινγκ από τους αντιπάλους για την ομάδα μας. Σίγουρα δεν θα έρχονται χαλαροί θεωρόντας ότι έχουν ένα τελειωμένο ματς, η συγκέντρωση και η ετοιμότητά τους θα είναι σε μεγαλύτερο βαθμό επειδή προφανώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι αποτελούμε έναν αξιόμαχο αντίπαλο. Αυτό από μόνο του είναι ένα κέρδος για την Εθνική».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr