ΓΕΝΙΚΕΣ

Ζαχαράκη: Μέγιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση η γρήγορη και δίκαιη κατανομή των επιδομάτων στους συμπολίτες μας

Η αναδιαμόρφωση του πλαισίου κατανομής των επιδομάτων, ώστε να αποδίδονται στους πολίτες με έγκυρες και φιλικές διαδικασίες, εξετάστηκε κατά την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη στα γραφεία του ΟΠΕΚΑ, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του Οργανισμού.

Η κα Ζαχαράκη, συνομιλώντας με τον διοικητή, Κωνσταντίνο Γλούμη – Ατσαλάκη και την υποδιοικήτρια, Φαίη Καρποδίνη, του Οργανισμού, σημείωσε ότι για να επιτευχθεί ο παραπάνω σκοπός, απαραίτητη είναι η προϋπόθεση της ενίσχυσης του ψηφιακού μετασχηματισμού του ΟΠΕΚΑ. Κάτι που έχει μπει ήδη σε εφαρμογή, με έργα χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης και σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ ΑΕ, αλλά και η ευρύτερη επανεξέταση όλου του θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να απλοποιηθεί η υποβολή και η παρακολούθηση των αιτήσεων των πολιτών, που ταλαιπωρούνται σήμερα από χρονοβόρες διαδικασίες.

Επιπλέον, συζητήθηκε η σημασία της ενίσχυσης του Οργανισμού με μόνιμο προσωπικό και ιδιαίτερα με υπαλλήλους, οι οποίοι θα συνδράμουν στη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΠΕΚΑ, που θα τεθούν σε εφαρμογή. Η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ παρέθεσε τα στοιχεία των επικείμενων προσλήψεων, που θα ολοκληρωθούν στις αρχές του νέου έτους και αφορούν 59 νέους υπαλλήλους, καθώς και τη δημιουργία του νέου οργανογράμματος του Οργανισμού, προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες υπηρεσιακές ανάγκες.

Στα θέματα της ατζέντας τέθηκαν πιθανές νέες πολιτικές από τον ΟΠΕΚΑ προς όφελος της νέας γενιάς. Ειδικότερα συζητήθηκε η εξέταση της δυνατότητας της περαιτέρω αξιοποίησης υπαρχόντων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως ο Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας, προκειμένου να γίνει εφικτό να υλοποιηθούν νέα προγράμματα για τη νέα γενιά, όπως είναι τα παιδιά των αγροτικών οικογενειών.

Η κα Ζαχαράκτη, μετά το πέρας της επίσκεψης, δήλωσε ότι «το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και η κυβέρνηση έχουν θέσει ως μέγιστη προτεραιότητα τη γρήγορη και δίκαιη κατανομή των επιδομάτων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Οι συμπολίτες μας αξίζουν να έχουν ένα Κράτος, που θα είναι σύμμαχος στα προβλήματά τους και θα τους λύνει τα χέρια». Συμπλήρωσε δε ότι «στην εποχή που η χώρα μας κάνει άλματα στον τομέα της ψηφιοποίησης, είναι αυτονόητο ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου ο ΟΠΕΚΑ, ο βασικότερος εκφραστής της κοινωνικής μας πολιτικής, να γίνει κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού, ώστε να απαλλαγεί από τη γραφειοκρατία και να μπορεί να λειτουργεί με τις πιο σύγχρονες και ευέλικτες διαδικασίες».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΠΕΚΑ ανέφερε ότι «όλες οι προσπάθειες των υπαλλήλων του Οργανισμού και της Διοίκησης, με την αμέριστη αρωγή του υπουργείου και της ίδιας της υπουργού, θα συνεχιστούν αμείωτες, γιατί το έργο που υλοποιείται είναι εξαιρετικά σημαντικό για την απονομή των παροχών κοινωνικής προστασίας στη χώρα μας».

 

The post Ζαχαράκη: Μέγιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση η γρήγορη και δίκαιη κατανομή των επιδομάτων στους συμπολίτες μας first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts