ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι από το Βερολίνο: Στόχος η δημιουργία «συμμαχίας μαχητικών αεροσκαφών» – Σολτς: Θα σας υποστηρίζουμε για όσο χρειαστεί

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία και τον λαό της Γερμανίας, ενώ, από την άλλη πλευρά, ο κ. Σολτς επαναβεβαίωσε την προσήλωση της Γερμανίας στην στήριξη της Ουκρανίας «για όσο χρειάζεται» και εξέφρασε τον θαυμασμό και τον σεβασμό του για την στάση των Ουκρανών από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης.

«Η παρουσία σου εδώ αποτελεί ισχυρό μήνυμα. Εδώ και 444 ημέρες οι Ουκρανοί στέκονται σταθερά και ηρωικά απέναντι στη ρωσική επίθεση. Θα σας υποστηρίζουμε για όσο διάστημα χρειαστεί. Η αλληλεγγύη μας είναι πλήρης και σταθερή», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς υποδεχόμενος τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Ευχαριστούμε για κάθε μητέρα και κάθε παιδί που έχετε σώσει», απάντησε ο ουκρανός πρόεδρος και, αναφερόμενος στο νέο πακέτο – το μεγαλύτερο έως τώρα – βοήθειας από τη Γερμανία, ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε: «Σε ευχαριστώ, Όλαφ».

Ο κ. Ζελένσκι τόνισε πάντως ότι η χώρα του χρειάζεται περισσότερα όπλα προκειμένου να συνεχίσει να αμύνεται έναντι της Ρωσίας και ανέφερε ότι ο ίδιος εργάζεται για τη δημιουργία «συμμαχίας μαχητικών αεροσκαφών» προκειμένου η Ουκρανία, όπως είπε, να αποκτήσει επιτέλους σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη. «Θα επικοινωνήσω και με τη γερμανική πλευρά, για να μας στηρίξει σε αυτή τη συμμαχία», δήλωσε ο κ. Ζελένσκι και πρόσθεσε ότι το ζήτημα θα τεθεί στο δεύτερο μέρος των συνομιλιών που ακολουθούν στην καγκελαρία.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ουκρανία πραγματοποιεί επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, ο Βολοντίμιορ Ζελένσκι διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες και αντέτεινε: «Δεν επιτιθέμεθα σε ρωσικό έδαφος, απελευθερώνουμε τα εδάφη μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Ζελένσκι από το Βερολίνο: Στόχος η δημιουργία «συμμαχίας μαχητικών αεροσκαφών» – Σολτς: Θα σας υποστηρίζουμε για όσο χρειαστεί appeared first on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS