ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ποια πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη (tweets + γραφήματα)

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), τον Αύγουστο οι συνολικές πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στα τέσσερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών ήταν αυξημένες κατά 20,7% συγκριτικά με αυτές του Αυγούστου 2022. Συγκεκριμένα, έφτασαν τις 904.509 μονάδες.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις ταξινομήσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων εντός του μήνα. Αυτές ήταν 196.647, αριθμός ο οποίος είναι αυξημένος κατά 101,6% σε σχέση με αυτές του ίδιου περσινού μήνα.

Ακόμα ένα εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι οι πωλήσεις τους, συγκρινόμενες με τις συνολικές καινούργιων αυτοκινήτων του Αυγούστου, αντιστοιχούν στο 21,7% αυτών. Είναι η πρώτη φορά που το ποσοστό ξεπερνά το 20%.

Η Tesla παρέμεινε στην πρώτη θέση των πωλήσεων με το Model Y να έχει τις περισσότερες (21.549). Στην αντίστοιχη λίστα, το Model 3 ήταν στη δεύτερη θέση (11.943 μονάδες) και στην τρίτη κατετάγη το Volkswagen ID.4 (9.135 μονάδες).

Από τα στοιχεία του ACEA προκύπτει ότι η Ελλάδα ήταν στη δεύτερη θέση, στις πωλήσεις καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Αύγουστο. Όπως αποδείχτηκε, οι πωλήσεις τους στη χώρα μας ήταν αυξημένες κατά 183%, υπολειπόμενες μόνο από αυτές του Βελγίου (224%, συγκριτικά).

Βάσει των δεδομένων, η εταιρεία που σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη επί ευρωπαϊκού εδάφους είναι η MG. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία πρόσφατα άρχισε να αντιπροσωπεύεται και στη χώρα μας, τον Αύγουστο είχε κατά 169,1% αύξηση πωλήσεων σε σχέση με αυτές του ίδιου μήνα πέρυσι.

Αυτό την κατέταξε εντός της εικοσάδας της λίστας των εταιρειών αναφορικά με τις συνολικές πωλήσεις. Μάλιστα, το αμιγώς ηλεκτρικό MG4 βρέθηκε εντός δεκάδας στην αντίστοιχη λίστα (ήταν στην έκτη θέση) με συνολικά 6.302 μονάδες, τον Αύγουστο.

Τέλος, η CUPRA, τον Αύγουστο, σημείωσε αύξηση κατά 77,1% σε σχέση με τον ίδιο περυσινό μήνα και ξεπέρασε σε πωλήσεις τη SEAT για δεύτερη φορά εντός της χρονιάς.

Διαβάστε ακόμη

«Ριγμένοι» οι Ελληνες καταθέτες – Λαμβάνουν από τις χαμηλότερες αποδόσεις στην Ευρώπη

Oι 10 κορυφαίοι δημιουργοί και influencers το 2023 σύμφωνα με το Forbes (Instagram pics)

Πολ Ρίτσαρντ Κόλσον: Ο Ιρλανδός μεγιστάνας του χάλυβα που «αναστάτωσε» το Πόρτο Χέλι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts