ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Υποχρεωτικοί οι φορτιστές τους στα νέα ακίνητα (tweets)

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας εκτιμά ότι θα τοποθετούνται πάνω από 145.00 σημεία φόρτισης κάθε χρόνο

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε πως στους οικοδομικούς κανονισμούς της χώρας έχει προστεθεί μια συγκεκριμένη διάταξη με ισχύ από τις 15 Ιουνίου 2022.

Σύμφωνα με αυτή, τα νέα σπίτια και μη οικιστικά ακίνητα, όπως σούπερ μάρκετ και χώροι εργασίας -καθώς και εκτενώς ανακαινισμένα ακίνητα με περισσότερες από 10 θέσεις στάθμευσης– θα πρέπει να διαθέτουν φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Επίσης ο νέος νόμος προβλέπει πως όλες οι νέες οικιστικές κατασκευές πρέπει να έχουν ένα σημείο φόρτισης 7 kW για κάθε κατοικία με θέση στάθμευσης!

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι αυτή η αλλαγή θα οδηγήσει στην εγκατάσταση έως και 145.000 φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη τη Βρετανία κάθε χρόνο, οι οποίοι θα προστεθούν στους πάνω από 250.000 φορτιστές σε σπίτια και χώρους εργασίας, που υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Αυτό, άλλωστε ήταν κάτι που είχε προαναγγελθεί πολλούς μήνες νωρίτερα – όπως θα δείτε και στα tweets που ακολουθούν.

Ο Tζόνσον τονίζει χαρακτηριστικά: «Με την πλειονότητα της φόρτισης να γίνεται στο σπίτι, αυτό θα σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν νέα ακίνητα που είναι ήδη έτοιμα για ένα μέλλον με ηλεκτρικά οχήματα, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα σημεία φόρτισης είναι άμεσα διαθέσιμα σε νέα καταστήματα και χώρους εργασίας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο -καθιστώντας τη φόρτιση εξίσου εύκολη, όπως ο ανεφοδιασμός ενός αυτοκινήτου βενζίνης ή diesel σήμερα.».

Η επιτάχυνση των επενδύσεων σε υποδομές για τη διευκόλυνση της μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα ήταν ένα από τα στοιχεία ενός εκτεταμένου εθνικού εγγράφου με την ονομασία Net Zero Strategy που είχε δημοσιεύσει πρόσφατα η βρετανική κυβέρνηση…

Διαβάστε ακόμα: 

ΕΚΤ: Τα «γεράκια» παίρνουν το πάνω χέρι για τα επιτόκια 

Παίρνει διαστάσεις η πτώση στο Χρηματιστήριο – Απώλειες έως 5% στις τράπεζες, ανησυχία για τις κινήσεις της ΕΚΤ 

Μελίνα Τραυλού: Δεν είναι υπό διερεύνηση από την ΕΕ το φορολογικό σύστημα της Ελληνικής Ναυτιλίας

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts