ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Απροσδόκητη άνοδος στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Oι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 373.000 την εβδομάδα που έληξε στις 3 Ιουλίου, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών ανέμεναν ότι θα διαμορφωθούν σε 350.000

Οριακή αλλά απροσδόκητη άνοδο κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα σε μια ένδειξη ότι η ραγδαία αύξηση της απασχόλησης που καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα μπορούσε να επιβραδύνει τους επόμενους μήνες, όπως ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Όπως μεταδίδει το CNBC οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 373.000 την εβδομάδα που έληξε στις 3 Ιουλίου, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών ανέμεναν ότι θα διαμορφωθούν σε 350.000.

Ο αριθμός των συνεχιζόμενων αξιώσεων επιδομάτων ανεργίας διαμορφώθηκε στα 3,34 εκατομμύρια, μειωμένος κατά 145.000 από το αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας. Το επίπεδο αυτό είναι το μικρότερο από τον Μάρτιο του 2020.

Ο κινητός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων για τις συνεχιζόμενες αξιώσεις ανεργίας, ο οποίος εξομαλύνει την εβδομαδιαία μεταβλητότητα, μειώθηκε κατά 44.500 σε 3,44 εκατομμύρια, επίσης το χαμηλότερο από τον Μάρτιο του 2020.

Διαβάστε ακόμα:

Capital Economics: Οι προοπτικές της αγοράς επαγγελματικών χώρων στην Αθήνα – Τι λέει για το Ελληνικό

Εσθήρ Λεβή: Πώς η «Mrs Bodyline» έχασε το σπίτι στη Φιλοθέη

Πώς κέρδισε τον διαγωνισμό για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ο Προκοπίου

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts