ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Οι Γκρίζοι Λύκοι πιθανόν στη λίστα με τις ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις

Νομοσχέδιο για τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό βάζει στο στόχαστρό του την οργάνωση και την αντιαμερικανική δράση της

Τη λεπτομερή καταγραφή της αντιαμερικανικής δράσης που παρουσιάζουν οι Γκρίζοι Λύκοι, αλλά και το ενδεχόμενο της ένταξής τους στη λίστα με τις ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις, προβλέπει νέα τροπολογία που εισήχθη στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη τροπολογία κατατέθηκε από τη Δημοκρατική βουλευτή της Νεβάδα, Ντίνα Τάιτους, και στην ουσία ζητάει από τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, να υποβάλλει στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου έκθεση για τους Γκρίζους Λύκους, σε διάστημα 180 ημερών από την υπογραφή του αμυντικού προϋπολογισμού.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει:

  • Τη σύνταξη αναλυτικής έκθεσης για τις δραστηριότητες των Γκρίζων Λύκων που εναντιώνονται στα συμφέροντα των ΗΠΑ, των συμμάχων και των διεθνών τους εταίρων.
  • Την εξέταση του κατά πόσον οι Γκρίζοι Λύκοι πληρούν τα κριτήρια για να ενταχθούν στη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων που συντάσσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
  • Την παροχή μιας λεπτομερούς εξήγησης για το ποια κριτήρια του σχετικού νόμου (άρθρο 219 του Νόμου για τη Μετανάστευση και την Ιθαγένεια) δεν πληρούνται για την ένταξη των Γκρίζων Λύκων στη λίστα των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων. Η συγκεκριμένη αιτιολόγηση πρέπει να συμπεριληφθεί στην έκθεση μόνο στην περίπτωση που ο υπουργός Εξωτερικών κρίνει ότι οι Γκρίζοι Λύκοι δεν πληρούν τα σχετικά κριτήρια.

Διαβάστε ακόμη

Νέο «ράλι» στην οικονομία ανοίγει δρόμο για παροχές

Ναυλαγορά ξηρού φορτίου: «Ξαποσταίνει» και ξανά προς τη δόξα τραβά

Eurostat: Μείωση στο κόστος εργασίας το β’ τρίμηνο στην Ευρωζώνη

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts