ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Ο πληθωρισμός ανεβαίνει από το ντίζελ

Το ασυνήθιστο καλοκαιρινό ράλι του ντίζελ αρχίζει να αποτυπώνεται στον πληθωρισμό των ΗΠΑ. Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν τον Ιούλιο για πρώτη φορά εδώ και οκτώ μήνες, επιβαρύνοντας τον συνολικό πληθωρισμό της ενέργειας και ξεπερνώντας την αύξηση της βενζίνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αμερικανικής Στατιστικής Υπηρεσίας Εργασίας.

Οι καταναλωτές αναγκάστηκαν να πληρώσουν περισσότερα για το ντίζελ τον περασμένο μήνα, αφού η υπερβολική ζέστη οδήγησε εν μέρει σε μια σειρά από διακοπές λειτουργίας διυλιστηρίων σε βασικές περιοχές όπου τα αποθέματα ήταν ήδη χαμηλά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ζήτηση πετρελαίου κίνησης αναμένεται να αυξηθεί τους επόμενους μήνες, όταν το υψηλότερο κόστος θα επηρεάσει τους αγρότες που χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης για την κίνηση των μηχανημάτων για τη συγκομιδή των καλλιεργειών. Το φθινόπωρο είναι επίσης η εποχή που οι ιδιοκτήτες σπιτιών, κυρίως στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, αρχίζουν να γεμίζουν τις δεξαμενές πετρελαίου θέρμανσης για το χειμώνα.

Η λιανική τιμή του ντίζελ αυξήθηκε για 17 συνεχόμενες ημέρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Ένωσης Αυτοκινήτων. Οι τιμές, αν και ιστορικά υψηλές, εξακολουθούν να είναι 17% χαμηλότερες από αυτήν την εποχή πριν από ένα χρόνο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Έλεγχοι και πρόστιμα για 2.500 μεταβιβάσεις ακινήτων

Bloomberg: Ούτε η… μεσογειακή δίαιτα δεν μας σώζει από τον πληθωρισμό στα τρόφιμα (γραφήματα)

Γαλλία: Ακυρώθηκε το διάταγμα για τη διάλυση της «εξέγερσης της γης» – Ήττα για τον Μακρόν

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts