ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Πιο πλούσια η μεσαία τάξη το 2019 – Δείτε πόσο έφθασε το μέσο εισόδημα

Η έκθεση δίνει μία εικόνα στην κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας πριν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ στις αρχές του τρέχοντος έτους

Το εισόδημα των νοικοκυριών της μεσαίας τάξης στις ΗΠΑ ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ το 2019, με ταυτόχρονη υποχώρηση του ποσοστού φτώχειας, όπως έδειξαν τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ το πραγματικό μέσο εισόδημα των νοικοκυριών της μεσαίας τάξης αυξήθηκε κατά 6,8% από 64.324 δολάρια το 2018 σε 68.703 δολάρια πέρυσι -το υψηλότερο επίπεδο από τότε που η υπηρεσία άρχισε να συλλέγει τα δεδομένα το 1967. Παράλληλα το ποσοστό φτώχειας της χώρας μειώθηκε πέρυσι στο 10,5%, καταγράφοντας μία πτώση της τάξεως του 1,3%.

Ωστόσο, ο αριθμός των ατόμων χωρίς ασφάλιση υγείας για τουλάχιστον κάποιο διάστημα του έτους έφθασε τα 29,6 εκατομμύρια, μία αύξηση κατά 1 εκατομμύριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ άνοδο σημείωσε επίσης και ο αριθμός των ανασφάλιστων παιδιών.

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας προειδοποίησαν, ωστόσο, ότι το ξέσπασμα του κορωνοϊού επηρέασε τη συλλογή δεδομένων τους, η οποία διεξήχθη μετά από τα lockdowns φέτος και ενδέχεται να έχουν παραποιήσει τα αποτελέσματα. Η έκθεση δίνει μία εικόνα στην κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας πριν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Έκτοτε, περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον εξαιρετικά μεταδοτικό ιό και περισσότεροι από 194.000 έχουν πεθάνει. Πολλές δραστηριότητες της οικονομίας καταστράφηκαν και 22 εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν τη δουλειά τους.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts