ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Σε υψηλό δύο μηνών η ανεργία για δεύτερη εβδομάδα

Κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022 οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας παρουσίασαν αύξηση κατά 23.000 σε σχέση με μία εβδομάδα πριν

Απροσδόκητη αύξηση σημείωσαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών.

Συγκεκριμένα, κατά την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022 οι νέες αιτήσεις άγγιξαν τις 230.000, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 23.000 σε σχέση με μία εβδομάδα πριν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι αιτήσεις για κρατικά επιδόματα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Ιανουαρίου 2022 παρουσίασαν μείωση στο 1,6 εκατ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η αύξηση που καταγράφει η ανεργία θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη απολύσεων λόγω της έξαρσης της μετάλλαξης Όμικρον στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, αυτό δεν αναμένεται να κρατήσει πολύ, καθώς οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της έλλειψεις προσωπικού και προσπαθούν να διατηρήσουν το ήδη υπάρχον, ενώ το πρόσφατο κύμα της πανδημίας στη χώρα έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Διαβάστε ακόμη

Το σχέδιο για mega-yacht μαρίνα στην Κέρκυρα

Πληθωρισμός «τέρας»: 5,1% τον Δεκέμβριο

Βρετανία: Κερδισμένη η λίρα από ενδεχόμενη παραίτηση Τζόνσον

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts