ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Google και τράπεζες δεσμεύονται να ενισχύσουν ευπαθείς ομάδες (tweet)

Η Google και ένας συνασπισμός αμερικανικών τραπεζών δεσμεύονται να κατευθύνουν τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μικρές επιχειρήσεις και μειονοτικά τραπεζικά ιδρύματα, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Γουόλι Αντεγιέμο, σύμφωνα με τη Washington Post.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση των μικρών και μειονοτικών επιχειρήσεων ενόψει του ετήσιου Bank Forum, το οποίο επικεντρώνεται στις οικονομικές ευκαιρίες για τις έγχρωμες κοινότητες.

Μια ομάδα μεγάλων τραπεζών και ιδρυμάτων με την ονομασία Economic Opportunity Coalition θα δεσμευτεί να εξασφαλίσει καταθέσεις 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τράπεζες που στοχεύουν υποεξυπηρετούμενες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών που ζουν σε αγροτικές περιοχές και των μειονοτήτων, ανέφερε ο Αντεγιέμο στους δημοσιογράφους πριν από την εκδήλωση της Τετάρτης.

Η υπόσχεση είναι μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τη δέσμευση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ που ανέλαβε πέρυσι η EOC προς τα κοινοτικά αναπτυξιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα αποθετηρίων μειοψηφίας.

Ο γίγαντας του διαδικτύου Google δεσμεύτηκε επίσης να δαπανά τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως σε εναλλακτικούς προμηθευτές στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Αντεγιέμο. Η Micron Technology, η Xcel Energy και η Air Products δεσμεύτηκαν επίσης να κατευθύνουν το 15% των συμβατικών τους δαπανών για αγαθά και υπηρεσίες από μικρές και υποεξυπηρετούμενες επιχειρήσεις έως το 2025.

Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση καλεί τις εταιρείες ορισμένων τομέων καθαρής ενέργειας, ημιαγωγών και άλλων μεταποιητικών τομέων να αναλάβουν παρόμοια δέσμευση.

Τέλος, η IRS (η αμερικανική Εφορία) δεσμεύεται να δαπανά το 19% των δολαρίων των προμηθειών της στις ΗΠΑ σε μικρές και μειονεκτούσες επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Glou: Η άνοδος, η πτώση και οι βίλες στην Καστέλα (pics)

Η νέα πραγματικότητα: Το «πράσινο κύμα» αλλάζει τον πλανήτη (pics)

Κρις Θεοφιλίδης: Η Celestyal Cruises επιμένει ελληνικά (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts