ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η αμερικανική εισβολή στο ευρωπαϊκό πόλο και τους ελληνικούς συλλόγους

Το τοπίο στο ευρωπαϊκό πόλο ξεκινά να αλλάζει αφού οι Αμερικανοί διεθνείς υδατοσφαιριστές έχουν «εισβάλει» στους ευρωπαϊκούς συλλόγους, με την Ελλάδα να έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους.

Μετά το πέρας της μεταγραφικής περιόδου, όπως εύστοχα παρατήρησε το Total Waterpolo, αρκετοί παίκτες από τις ΗΠΑ κυρίως νεαρής ηλικίας εντάχθηκαν στα ρόστερ των ευρωπαϊκών συλλόγων και κυρίως στην Ελλάδα. Οι ελληνικοί σύλλογοι φέτος έχουν συνολικά 11 Αμερικανούς πολίστες οι οποίοι είναι οι εξής: Άλεξ Μπόουεν (Απόλλων Σμύρνης), Μαξ Ίρβινγκ (Ολυμπιακός), Χάνς Ντάουμπι (Ολυμπιακός), Ντίλαν Γουντχεντ (ΑΝΟΓ), Μπεν Στίβενσον (ΑΝΟΓ), Τσάντσελορ Ραμίρεζ (Παλαιό Φλαηρο), Τζόνι Χούπερ (Παλαιό Φάληρο), Ματ Φάρμερ (ΓΣ Περιστερίου), Ντρου Χόλαντ (ΝΟ Χίου), Τόμι Γρούελ (ΝΟ Χίου), Μπενέτ Γουίλιαμς (ΝΟ Χανίων). Ορισμένοι εξ’ αυτών συμμετείχαν και πέρυσι στις ευρωπαϊκές λίγκες ενώ άλλοι είτε αποφοίτησαν φέτος από το κολλέγιο και ξεκίνησαν το επαγγελματικό πόλο στην Ευρώπη είτε ακόμη φοιτούν στο κολλέγιο (καθώς τα μαθήματα διεξάγονται εξ’ αποστάσεως). Όσοι πολίστες φοιτούν ακόμη στο κολλέγιο δεν θα λαμβάνουν μισθό καθώς θεωρούνται ερασιτέχνες παίκτες, όπως ορίζει το NCAA. Οι Αμερικανοί επιλέγουν να έρθουν στην Ευρώπη αφού αποφοιτήσουν αφού οι ευκαιρίες στο επαγγελματικό πόλο είναι περισσότερες σε σχέση με τις ΗΠΑ ενώ, όπως έχει δηλώσει ο παίκτης του Απόλλωνα (πλέον) Άλεξ Μπόουεν είναι αρκετά δύσκολο στις ΗΠΑ να βρει κανείς συμβόλαιο και βασικά να τον ανακαλύψουν αν δεν είναι στην Εθνική ομάδα, σε αντίθεση με την Ευρώπη.
Αξίζει να σημειώσουμε, επίσης, πως οι ελληνικοί σύλλογοι φέτος έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια να δυναμώσουν τα ρόστερ τους με μεταγραφές από το εξωτερικό και να αυξήσουν τη δυναμική τους, στοχεύοντας σε καλές εμφανίσεις αρχικά στο εγχώριο πρωτάθλημα.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts