ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η δευτεραθλήτρια Ευρώπης επέστρεψε

Στην Ελλάδα βρίσκεται από τα ξημερώματα η δευτεραθλήτρια Ευρώπης Εθνική ομάδα πόλο των νεανίδων.

Τα κορίτσια της Εθνικής που αποτελούν τη γενιά που θα στελεχώσει τη μεγάλη Εθνική το 2024, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του Σίμπενικ, καθώς ηττήθηκε στον τελικό, από τη Ρωσία με 12-8. Είχαν προηγηθεί έξι νίκες που οδήγησαν την Ελλάδα στο μετάλλιο. 

Αυτό ΄ξταν το τέταρτο μετάλλιο και δεύτερο αργυρό για το 2021, σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Είχαν προηγηθεί, το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής παίδων στην Πορτογαλία, το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής ανδρών στο World League της Τιφλίδας, αλλά και το αργυρό μετάλλιο της ίδιας ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τη ΕΘνική νεανίδων υποδέχθηκαν συγγενείς και φίλοι, καθώς επίσης ο γενικός γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Στέφανος Αυγουλέας με τον έφορο Δημήτρης Κύρκος.

Αναφερόμενες στη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής, οι πρωταγωνίστριες της κατάκτησης του μεταλλίου στο Σίμπενικ δήλωσαν:

Στεφανία Σάντα (παίκτρια): «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για το ασημένιο μετάλλιο και πιστεύω ότι του χρόνου θα πάμε για το χρυσό».

Ευφοσύνη Τσιμάρα (παίκτρια): «Είμαι πολύ υπερήφανη για την ομάδα μας. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν φέτος, καταφέραμε να παλέψουμε, να γυρίσουμε στην Ελλαδα με το αργυρό μετάλλιο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε το χρυσό του χρόνου».

Φωτεινή Τριχά (παίκτρια): «Πίστευα πως μπορούσαμε να πάρουμε ένα μετάλλιο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα και όνειρό μας είναι να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024»

Αλεξία Καμμένου (προπονήτρια): «Πετύχαμε τον στόχο, της κατάκτησης ενός μεταλλίου και με το παραπάνω. Ένα Ευρωπαϊκό μετάλλιο είναι μία μεγάλη διάκριση. Υπάρχει μία μικρή πικρία για τον χαμένο τελικό, αλλά είμαι σίγουρη ότι αυτά τα κορίτσια θα κατακτήσουν αρκετά τρόπαια στο μέλλον».

Ευτυχία Καραγιάννη (προπονήτρια): «Αυτή η φουρνιά των νέων κοριτσιών είναι αρκετά ταλαντούχα. Είναι παιδιά που είναι ικανά να πλαισιώσουν την Εθνική ομάδα γυναικών στο άμεσο μέλλον και να διεκδικήσουν τη συμμετοχή στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts