ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η διοίκηση της ΕΙΟ, εγκαλεί την κυβέρνηση

Επιστολή στον πρωθυπουργό και το μέγαρο Μαξίμου έστειλε η διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. κατηγορώντας τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Η διοίκηση της ΕΙΟ δεν είχε το φιλότιμο να παραιτηθεί μετά από τις καταγγελίες των μελών της Εθνικής και Ολυμπιακής ομάδας της ιστιοπλοΐας, απαντώντας σε αυτές με μια απαράδεκτη ανακοίνωση (διαβάστε εδώ).

Σήμερα η ΕΙΟ, επανέρχεται με νέο δελτίο Τύπου με το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ εγκαλεί την κυβέρνηση κατηγορώντας τον Λευτέρη Αυγενάκη και την αθλητική μεταρρύθμιση για άλλη μία φορά.
Είναι η ίδια η διοίκηση της ΕΙΟ που ακύρωσε τον τελευταίο αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς, του Γιάννη Μιτάκη και είναι η ίδια διοίκηση της ΕΙΟ που αρνείται να δώσει τα σκάφη σε Μάντη – Καγιαλή και Μιτάκη τα οποία έχουν πληρωθεί και αποκτηθεί για ονομαστική χρήση από αυτούς.
Αυτή η διοίκηση της ΕΙΟ, κατηγορεί τώρα τον Λευτέρη Αυγενάκη που αναφέρθηκε θετικά για μέλος της νυν διοίκησης…

Η επιστολή της διοίκησης της ΕΙΟ:

«Με ιδιαίτερη προσοχή η διοίκηση της Ε.Ι.Ο. παρακολουθεί τις προεκλογικές δραστηριότητες για τις αθλητικές Ομοσπονδίες που για εμάς είναι μια δημοκρατική γιορτή. Θέλουμε δε να τονίσουμε ότι τόσο εμείς όσο και τα σωματεία μας σεβόμαστε τον αθλητικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και αποτελεί πλέον πολιτική θέση. Εξάλλου θα φανεί στο μέλλον κατά την εφαρμογή του ,αν είναι σωστός ή όχι. Όσον αφορά μάλιστα σε κάποιες διατάξεις , όπως οι δύο θητείες, εδώ και δύο χρόνια τις είχαμε προτείνει εγγράφως στον προηγούμενο υφυπουργό αθλητισμού.

 Ωστόσο, σε αυτό το νόμο, πουθενά δεν είδαμε ότι στα καθήκοντα ενός αρμόδιου για αθλητικά θέματα θεσμικού παράγοντα είναι να αναλαμβάνει την προεκλογική εκστρατεία ενός συγκεκριμένου υποψήφιου προέδρου για τις εκλογές μιας ομοσπονδίας.

 Όπως γνωρίζετε, στο παρελθόν υπήρξαν παρεμβάσεις από τους υπεύθυνους για τον αθλητισμό υπουργούς με στόχο τη στελέχωση της Ε.Ο.Ε. Από το 2000 ωστόσο και μετά και μέχρι σήμερα, όλα αυτά σταμάτησαν. Δεν σημειώθηκε κάποια παρέμβαση και είχαμε την εντύπωση ότι έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή.

 Συνεπώς, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή στον νέο αθλητικό νόμο να υπάρχει κάποιο ανάλογο άρθρο που δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας για παρέμβαση θεσμικών παραγόντων ή, αυτή τη στιγμή, υπάρχει παρέκκλιση από τον θεσμικό τους ρόλο, πράγμα που σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε υπεύθυνος για τον ελληνικό αθλητισμό θεσμικός παράγοντας μπορεί να διοργανώνει προεκλογικές συγκεντρώσεις και, μάλιστα, να τις ανακοινώνει με επίσημα Δελτία Τύπου στο site της ΓΓΑ. Στη δεύτερη περίπτωση, ας ψηφιστεί τουλάχιστον μια τροπολογία, έτσι ώστε αυτός ο παράγοντας να είναι καλυμμένος.

Η διοίκηση της ΕΙΟ δεν έχει να προσθέσει κάτι άλλο. Άλλωστε, εδώ και 29 χρόνια μιλάει το τεράστιο έργο της και αποτυπώνεται στο βίντεο που μπορείτε να δείτε στο πιο κάτω link στο κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts