ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα ο πιο δημοφιλής ευρωπαϊκός προορισμός για τους Αμερικανούς

Στον πιο δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό στην Ευρώπη για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες αναδεικνύεται η Ελλάδα, όπως αποδεικνύεται με βάση τις κρατήσεις του Μαΐου στον ταξιδιωτικό ιστότοπο Hopper. Οι μειωμένες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια, ο αυξημένος αριθμός απευθείας αεροπορικών πτήσεων και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να τεθούν σε αυτο-απομόνωση κατά την είσοδό τους στη χώρα μας, αποτελούν τους βασικούς λόγους αυτής της εξέλιξης.

Πιο αναλυτικά, στον ταξιδιωτικό ιστότοπο Hopper, οι κρατήσεις προς την Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 38% τον Μάιο, σε σύγκριση με τον Απρίλιο, με τους Αμερικανούς να αναζητούν μέρη που μπορούν να πάνε για διακοπές με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία και περιορισμούς εξαιτίας του Covid. Στο πλαίσιο αυτό, ενώ πολλοί Αμερικανοί κάνουν ήδη κράτηση πτήσεων προς τους συνηθισμένους “υπόπτους”: Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη και Ρώμη, είναι ξεκάθαρο ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα κερδίζουν στα σημεία.

Μέχρι στιγμής αυτό το μήνα, οι χρήστες του Hopper έχουν κάνει κράτηση για περισσότερες καλοκαιρινές πτήσεις προς την Ελλάδα από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη. Συνολικά, ο όγκος κρατήσεων για την Αθήνα είναι “σημαντικά αυξημένος”, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα το 2019, όπως διαβεβαιώνει ο Adit Damodaran, οικονομολόγος του ιστότοπου.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα δέχεται τους ταξιδιώτες από την Αμερική, προσκομίζοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή αρνητικό τεστ για Covid, χωρίς να υποβάλλονται σε καραντίνα, συνιστά σημαντικό λόγο επιλογής της χώρας για τις διακοπές τους. Ωστόσο, υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός λόγος για τον οποίο οι Αμερικανοί κάνουν κράτηση για διακοπές στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Damodaran, και αυτός δεν είναι άλλος από την πτώση των τιμών στις πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Αθήνα, οι οποίες κοστίζουν 18% λιγότερο αυτό το καλοκαίρι από ό,τι το 2019. Την ίδια στιγμή, αυξημένος είναι ο αριθμός των απευθείας πτήσεων (μεγαλύτερος από ποτέ) από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα, με νέες διαδρομές προς Αθήνα από Ατλάντα, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια και Ουάσιγκτον.

ksd PRIMAGEL Αμερικανούς
adv

Το αποτέλεσμα είναι ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο φθηνότερη, αλλά το ταξίδι προς τη χώρα έχει γίνει πιο εύκολο, με περισσότερες επιλογές σε πτήσεις απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Ενώ εξίσου βολικές είναι και οι συνδέσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιο γνωστών ελληνικών νησιών, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη ή η Κέρκυρα.

Εξίσου υψηλά σε κρατήσεις από την Αμερική βρίσκεται και η Λισαβόνα, με τον προορισμό να παρουσιάζει ιδιαίτερα καλές τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια, σύμφωνα με στοιχεία του Hopper. Για παράδειγμα, πτήση μετ’ επιστροφής προς τη Λισαβόνα κοστίζει $516 αυτό το καλοκαίρι, με βάση το Hopper, έναντι περίπου $850 για το Παρίσι και πάνω από $900 για το Λονδίνο ή τη Ρώμη. Ωστόσο, οι αεροπορικές πτήσεις από τις ΗΠΑ προς τη Λισαβόνα είναι μειωμένες κατά 48%, σε σύγκριση με το 2019.

Η Ισλανδία, μια ακόμη χώρα που άνοιξε ξανά νωρίς τα σύνορά της σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες, συγκαταλέγεται επίσης στους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς για το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Hopper. Όπως και η Ελλάδα, η “γη της φωτιάς και του πάγου” συνιστά μια εξίσου καλή επιλογή για τους Αμερικανούς. Κι αυτό καθώς αυτό το καλοκαίρι η Delta και η United πρόσθεσαν νέες διαδρομές προς το Ρέικιαβικ, το οποίο διατηρεί τις τιμές ναύλων 19% χαμηλότερες από ό,τι το καλοκαίρι του 2019.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts