ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στην κορυφή των προτιμήσεων των Βρετανών ταξιδιωτών εφέτος

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Βρετανών ταξιδιωτών αυτό το καλοκαίρι βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με μία ακόμη μη έρευνα καταναλωτών, την οποία πραγματοποίησε η πλατφόρμα ταξιδιωτικών προσφορών HolidayPirates.com.

Ειδικότερα, η χώρα μας, μαζί με την ηπειρωτική Ισπανία, τα Κανάρια Νησιά, την Τουρκία και την Καραϊβική βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων των Βρετανών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο εξωτερικό.

Επίσης, σύμφωνα με την πλατφόρμα ταξιδιωτικών προσφορών, περίπου το 85% των Βρετανών θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι.

Νέα έρευνα καταναλωτών σχετικά με τις τάσεις των καλοκαιρινών διακοπών του 2022 διαπίστωσε ότι μόλις το 15% σχεδιάζει να κάνει διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για σημαντική πτώση σε σχέση με τις προ-πανδημικές προθέσεις, στα τέλη του 2019, όταν το 45% των Βρετανών δήλωσαν ότι θα κάνουν διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αντικατοπτρίζει, επίσης, μια ακόμη μεγαλύτερη μετατόπιση από το αποκορύφωμα της πανδημίας το 2020, όταν το 55% δήλωσε ότι σχεδίαζε να κάνει διακοπές στο εσωτερικό της χώρας.

Τα στοιχεία της HolidayPirates διαπίστωσαν ακόμη, ότι το 37% των Βρετανών δήλωσαν ότι δεν έκαναν καθόλου διακοπές το 2021.

Τα στοιχεία πελατών δείχνουν ότι το 74% θα κάνει διακοπές σε παραθαλάσσιους προορισμούς.

Οι δαπάνες σημείο αναφοράς

Ο προϋπολογισμός είναι το κύριο μέλημα των Βρετανών ταξιδιωτών, με το 42% να δηλώνει ότι θα ξοδέψει κάτω από 500 λίρες για μια εβδομάδα μακριά από το σπίτι και το 37% να δηλώνει ότι θα ξοδέψει μεταξύ 500 και 1.000 λιρών.

Η έρευνα της HolidayPirates διαπίστωσε, επίσης, ότι οι φιλικές προς τον προϋπολογισμό, all-inclusive προσφορές είναι η πιο αγαπημένη λύση όσον αφορά τη διαμονή.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ο Phil Salcedo, επικεφαλής της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής στην HolidayPirates.com, δήλωσε: “Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι για διακοπές και η συντριπτική πλειοψηφία επιζητάει κάτι περισσότερο από μια απλή διαμονή φέτος”.

Who is who

Η HolidayPirates (www.holidaypirates.com) είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες, δωρεάν, πλατφόρμες και εφαρμογές ταξιδιωτικής αναζήτησης στην Ευρώπη, παρέχοντας στους χρήστες τις καλύτερες ταξιδιωτικές προσφορές σε σχέση με την αξία των χρημάτων.

Από την ίδρυσή της το 2012, η εταιρία, με έδρα το Βερολίνο, έχει αναπτύξει ένα ευρύ, αφοσιωμένο κοινό.

Το Holiday Pirates είναι μέρος του ομίλου Pepper.com, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος όμιλος δικτύων κοινωνικού εμπορίου στον κόσμο.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts