ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ελλάδα στη 15άδα με τους κορυφαίους προορισμούς για διακοπές περιπέτειας

Στους 15 κορυφαίους προορισμούς που είναι ιδανικοί για ταξίδια περιπέτειας κατατάσσεται η Ελλάδα, σε έρευνα που διεξήγαγε η εταιρία λιανικής πώλησης ρούχων Superdry, με τη σχετική κατάταξη να αποτελεί ευρωπαϊκή υπόθεση.

Ειδικότερα, η Ελλάδα τοποθετείται στη δωδέκατη θέση στους 20 κορυφαίους προορισμούς περιπέτειας, συγκεντρώνοντας συνολική βαθμολογία 71,9 στα 100, μία θέση πίσω από την Κύπρο, η οποία συγκέντρωσε βαθμολογία 72,7 στα 100.

Η Κροατία συνιστά τον νο1 “περιπετειώδη” προορισμό, σύμφωνα με την κατάταξη της Superdry, με το Ισραήλ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση και το Χονγκ Κονγκ στην τρίτη θέση της κατάταξης. Στην τέταρτη θέση έπεται το Ην. Βασίλειο και την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει η Σιγκαπούρη.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Κόστα Ρίκα, στην έκτη θέση, η Ελβετία, στην έβδομη, η Αυστρία, στον όγδοη, η Γερμανία, στην ένατη και η Ιρλανδία, στη δέκατη θέση.

Η κατάταξη της Superdry προέκυψε έπειτα από την ανάλυση 99 χωρών βάσει του αριθμού των διαφορετικών δραστηριοτήτων που παρέχουν, όπως πεζοπορία, κάμπινγκ, σέρφινγκ, αναρρίχηση, καγιάκ, αλλά και του αριθμού των εθνικών πάρκων που διαθέτουν.

Η Ευρώπη κυριαρχεί στην 20άδα με τους κορυφαίους προορισμούς περιπέτειας, έχοντας παρουσία με 15 χώρες.

Table of the top 20 ranked places 

Ακολουθούν οι κορυφαίοι προορισμοί ανάλογα με τη δραστηριότητα:

Καλύτερος προορισμός για πεζοπορία αναδείχθηκε το Χονγκ Κονγκ.
Καλύτερος προορισμός για κάμπινγκ αναδείχθηκε η Αυστραλία.
Καλύτερος προορισμός για επίσκεψη σε εθνικά πάρκα αναδείχθηκε η Σιγκαπούρη.
Καλύτερος προορισμός για αναρρίχηση αναδείχθηκε η Μάλτα.
Καλύτερος προορισμός για σέρφινγκ αναδείχθηκε ο Μαυρίκιος.
Καλύτερος προορισμός για καγιάκ αναδείχθηκε η Σιγκαπούρη.
Καλύτερος προορισμός για ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο αναδείχθηκε η Γαλλία.

“Αν θέλετε απεγνωσμένα να διαγράψετε την ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο από τη λίστα με τα αγαπημένα σας σχέδια ή αν πάντα θέλατε να ξεκινήσετε μια μεγάλη πεζοπορία στο βουνό, σας έχουμε ακριβώς το κατάλληλο για εσάς. Ρίξαμε μια ματιά σε προορισμούς, σε όλο τον κόσμο, και συγκεντρώσαμε μια κορυφαία λίστα με εκείνους που σίγουρα θα σβήσουν τη “δίψα” σας για περιπέτεια”, επισημαίνει η Superdry.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts