ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η «εξαφάνιση» των πιλότων: Μετά την πανδημία, αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τις αεροπορικές

Μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες, οι αεροπορικές αναμένεται να αποκτήσουν τουλάχιστον 43.600 νέα αεροσκάφη ενώ συγχρόνως, εκτιμάται πως θα χρειάζονται περισσότερους από 600.000 νέους πιλότους

Ο κλάδος των αερομεταφορών ήταν από τους πρώτους που επλήγησαν σφοδρά έπειτα από την εμφάνιση της πανδημίας. Ακόμη και σήμερα, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα και δυσκολίες, με το μέλλον των ταξιδιών να θεωρείται αβέβαιο, για ακόμη μία φορά.

Η μεγαλύτερη όμως, πρόκληση με την οποία αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπες οι αεροπορικές εταιρείες εκτιμάται πως θα είναι η έλλειψη σε πιλότους αφού χιλιάδες απολύθηκαν ή αποφάσισαν να συνταξιοδοτηθούν εν μέσω πανδημίας. Οι κυβερνητικές αποφάσεις όπως οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί για τους εκπαιδευόμενους πιλότους έχουν βάλει φρένο στην εκπαίδευση ορισμένων σύμφωνα με τον Bhanu Choudhrie, διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Aviation Group, εταιρεία η οποία ασχολείται με την εκπαίδευση πιλότων.

Παράλληλα, τα σύγχρονα αεροσκάφη, μεγαλύτερων διαδρομών, όπως είναι τα A321 XLR της Airbus, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν το 2023, θα απαιτούν περισσότερους πιλότους από τα προηγούμενα μοντέλα, ενισχύοντας το φόβο για έλλειψη προσωπικού. «Οι αεροπορικές εταιρείες θα συνεχίσουν να αγοράζουν, να εκσυγχρονίζουν τους στόλους τους και καθώς το κάνουν αυτό, θα χρειαστούν πιλότους» εξήγησε ο Choudhrie. «Η αγορά γίνεται ξανά ενδιαφέρουσα. Αρχίζουμε να βλέπουμε αυτή την ανοδική τάση» προσθέτει.

Η ζήτηση για νέα αεροπλάνα θα αυξηθεί στις αγορές όπου οι αερομεταφορείς προσπαθούν να αντικαταστήσουν τον παλιό τους στόλο καθώς και σε χώρες όπως η Ινδία, πατρίδα του IndiGo και μεγαλύτερου πελάτη των πετυχημένων αεροπλάνων της Airbus.

Μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες, οι αεροπορικές αναμένεται να αποκτήσουν τουλάχιστον 43.600 νέα αεροσκάφη και παράλληλα, η Boeing Co. εκτιμά ότι θα χρειαστούν περισσότερους από 600.000 νέους πιλότους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Alpha Aviation δημιουργεί ένα νέο κέντρο εκπαίδευσης πιλότων στην Ινδία, με αρχική επένδυση 15 εκατομμύρια δολάρια η οποία δυνητικά θα μπορούσε να φτάσει και τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

Uber: Ξεκινά τις πληρωμές αναδρομικών σε εργαζομένους μετά από δικαστική απόφαση-ορόσημο

Ευρωπαϊκή «στροφή» στον άνθρακα: Σε υψηλό 13 ετών οι τιμές λόγω αερίου και ηλεκτροπαραγωγής

Συντάξεις Οκτωβρίου και επιδόματα: Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts